Kebab med yoghurtsauce og kartoffelsalat
2 dages holdbarhed

Kebab med yoghurtsauce og kartoffelsalat

3.72 (167)
Under 35 min
9 Ingredienser
Kebab spyd på grillen (eller i ovnen) serveret med en frisk kartoffelsalat. Det er dejlig og børnevenlig mad.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Mel
  • Peber
  • Salt
  • Sukker
Kartofler, små
500 g
Hakket gris & kalv
300 g
Tomatpuré
1½ spsk
Skalotteløg
½ stk
Purløg
1 drys
Græsk yoghurt
1½ dl
(Mælk, Laktose)
Sennep
½ tsk
(Sennep, Svovldioxid)
Cherrytomater
125 g
Gul peber
1 stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
598 kcal
Fedt:
24 g
Kulhydrater:
56 g
Protein:
41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Tænd grillen (eller ovnen på 250 grader). Læg spyddene i koldt vand. Halvér kartoflerne, kom dem i en gryde med letsaltet vand, så de akkurat er dækket og kog ca. 20 min. Gem lidt kartoffelvand til senere.
Rør kødet med salt, peber, ½ spsk mel og ½ spsk tomatpuré. Kom ½ revet løg, 1½ spsk klippet purløg (husk noget skal bruges senere) og ½ spsk koldt vand i kødet, og ælt det sammen.
Lav en kødbolle til hvert træspid, tril dem til 8-10 cm lange stykker, og stik et spid gennem hver. Læg spiddene på grillen i ca. 6 min på hver side. De kan også steges i ovnen ved 250 grader i ca. 14 min i alt.
Rør 1½ dl græsk yoghurt, ½ tsk. sennep, 1 knsp sukker og ½-1 spsk. purløg sammen, og smag til med salt og peber.
Skyl cherrytomaterne, og skær i kvarte. Skær peberfrugt i grove tern. Rør 1 spsk tomatpuré ud i lidt kartoffelvand og bland med kartofler, tomater og peberfrugt. Klip resten af purløget og drys det over kartoffelsalaten, inden den serveres med kebab-spiddene.
Håber maden smager!