Sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød
30
4 dages holdbarhed

Sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød

Mættende og velsmagende suppe med søde kartofler som hovedingrediens. Mildt krydret med karry og spidskommen tilsat frisk pift af revet æble og serveret med sprøde ostebrød - MUMS!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
1 stk
Gulerod
250 g
Søde kartofler
250 g
Karry
½ tsk
Spidskommen
¼ tsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
2 terning
Honning
1 spsk
Æble
2 stk
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Koriander
1 drys
Revet cheddar (Mælk, Laktose)
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 672 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 86 g
  • Protein 23 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løget, skær det i tern og sauter det ved middelvarme i ½ tsk olie ca 5 min. Rør jævnligt, det må ikke tage farve.
  2. Skræl 250 g gulerødder og søde kartofler, skær dem i tern og læg til side.
  3. Tilsæt ½ tsk karry og ¼ tsk spidskommen til løgene og steg med 1 minut. Tilsæt kartofler og gulerødder, 1 l vand og bouillonterninger.
  4. Kog uden låg 12-15 min indtil gulerødder og kartofler er møre. Stik i dem med en kødnål eller skarp kniv. Tilsæt 1 spsk honning
  5. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. 
  6. Skræl æblerne, del dem og fjern kernehus. Riv dem groft. Fordel revet æble i de skåle suppen skal spises af. Flæk brødene og rist dem på en brødrister.
  7. Fordel suppen i skålene, og drys med frisk koriander og evt lidt karry. Drys revet ost på de varme brød, så det smelter let og dyp dem i suppen.