Oksecuvette med peberfrugtcreme og ovnbagte rodfrugter
75
4 dages holdbarhed

Oksecuvette med peberfrugtcreme og ovnbagte rodfrugter

Saftigt oksekød med en skøn sauce af peberfrugt og mascarpone, flotte, sprøde rodfrugter bagt i ovnen og grove kuvertbrød. Det er skøn gæste mad på den nemme måde!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Oksecuvette
550 g
Rød peber
1 stk
Blandede rodfrugter
650 g
Skalotteløg
7 stk
Rosmarin, frisk
1 drys
Timian, frisk
1 drys
Oksebouillon (Sennep)
½ terning
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Mascarpone (Mælk, Laktose)
75 g
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1272 kcal
  • Fedt 74 g
  • Kulhydrater 80 g
  • Protein 70 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Ved en kernetemperatur på 55-60 grader er kødet rødt/rosa, ved 60-65 grader svagt rosa og ved 65 grader er kødet gennemstegt.

  1. Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie.
  2. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. 
  3. Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader - ca. 45 min.
  4. Skræl 650 g rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og 1 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min.
  5. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 1½ dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt ½ dl hvidvin, ½ spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 75 g mascarpone og smag til med salt og peber.
  6. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød.