Kyllingedeller med rustik karrysauce, blomkål og gulerødder
25-35
2 dages holdbarhed

Kyllingedeller med rustik karrysauce, blomkål og gulerødder

Enkel og lækker ret, hvor mange børn vil sætte pris på, at deller, grøntsager, ris og sauce ikke er blandet sammen, men kan tilføjes efter ønske.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Hvidløg
½ fed
Løg
½+½ stk
Hakket kylling
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Basmatiris
135 g
Gulerod
2 stk
Porre
1 stk
Blomkål
1 stykke
Æble
½ stk
Karry
1 tsk
Hønsebouillon
½ pose
Letmælk (Mælk, Laktose)
½ dl
Dild, frisk
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 666 kcal
  • Fedt 13 g
  • Kulhydrater 87 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Fars: Pil og pres hvidløg. Pil løg, riv den ene portion og gem resten. Rør hvidløg, revet løg, kyllingekød, æg, 1 spsk mel, lidt salt og peber til en sammenhængende og fast fars. Sæt farsen i køleskabet til den skal bruges.
  2. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  3. Grøntsager: Skræl gulerødder og rens porre. Skær i grove stykker på ca. 2x2 cm. Del blomkål i små buketter. Damp grøntsagerne i lidt letsaltet vand i 5-7 min.
  4. Kyllingedeller: Tag farsen ud af køleskabet og form 4-5 små frikadeller pr. person. Varm olie op på en pande ved høj varme. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 7 min. til de er gennemstegte. Vend jævnligt.
  5. Rustik karrysauce: Skyl æble og fjern kernehuset. Skær æble og resten af løget i tern. Smelt 1 tsk smør i en gryde til saucen og svits karry ½ min. Tilsæt løg og æble og steg ca. 1 min. under omrøring. Drys 1 spsk mel i og rør rundt. Tilsæt bouillon, mælk og 1½ dl vand og lad saucen koge ca. 4 min. Smag til med salt og peber.
  6. Pluk dild og brug det som pynt. Servér med grønt og ris.