Æbleflæsk med æble og løg / Frisk rødkålssalat

Julefrokost

Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Frisk rødkålssalat / Æbleflæsk

med æble og løg
Ny opskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Små retter til julefrokosten eller til anden hyggelig lejlighed.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Peber
  • Salt
  • Sukker
Liste
Liste
Billeder
Svinebryst i skiver
400 g
Løg
2 stk
Æble
1 stk
Timian
½ pose
Rødkål
1 stykke
Appelsin
½ stk
Granatæble
½ stk
Tranebær
1 pk
Sukker
1 spsk
Rød balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
917 kcal
Fedt:
61 g
Kulhydrater:
56 g
Protein:
36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Du kan også stege flæsket i ovnen i en bradepande med bagepapir. Tænd ovnen på 225°C varmluft og steg 15-20 min. men hold øje med dem.

 Krydr kødet med salt og peber. Varm en stegepande op til høj varme. Brun kødet ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg videre til de er gyldne og sprøde. Vend skiverne jævnligt. Læg flæsket på køkkenrulle i ca. 1 min. Gem panden.
Pil løg og skær i skiver. Del æble, fjern kernehuset og skær i tynde både. Varm panden op med fedt fra flæsket. Steg løg i 2-3 min. til de får lidt farve. Tilsæt æblebåde og timian og steg videre ved middelvarme ca. 5 min. Kom flæskestykkerne på panden og vend sammen.
Skær rødkålen i tynde strimler og kom det i en skål. Riv appelsinskal fint hen over. Skær toppen og bunden af appelsinen og fjern resten af skallen med en lille skarp kniv. Skær forsigtigt fileter/både af frugtkødet ved at føre kniven mellem lamellerne. Pres lidt af saften over kålen.
 Halvér granatæble, hold det med skærefladen nedad og bank på bagsiden med en stor ske, så kernerne kommer ned i skålen. Tilsæt tranebær, sukker, balsamico samt lidt salt og peber. Vend det godt sammen og top med appelsinfileterne. Du kan med fordel lave salaten lidt i forvejen.
Håber maden smager!