Kina
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Tángcù yú - Fisk i sursød sauce
med blancheret pak choyNy opskrift
Under 40 min
16 Ingredienser
Inspireret af den kinesiske Tángcù yú, som betyder "sød og sur fisk". Traditionelt tilberedes den med hel fisk, der er friturestegt og dækket af sød og sur sauce.
Inspireret af den kinesiske Tángcù yú, som betyder "sød og sur fisk". Traditionelt tilberedes den med hel fisk, der er friturestegt og dækket af sød og sur sauce.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Soja·
- Sesamfrø·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Salt
- Sukker
- Vand
Basmatiris
135 g
Ingefær
½ stk
Hvidløg
1 fed
Forårsløg
½ bundt
Rød chili
½ stk
Vand
¾ dl
Sukker
1 spsk
Sojasauce
1 spsk
Hvidvinseddike
1½ spsk
Sesamolie
1 tsk
Majsstivelse
½ spsk
Sesamfrø
½ pose
Torskefilet (har været frosset)
2 stk
Salt
½ tsk
Majsstivelse
1 pose
Pak choy
1 stk
Sojasauce
½ spsk
Hvidvinseddike
½ spsk
Sesamolie
½ tsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 525 kcal
- Fedt:
- 10 g
- Kulhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 34 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Rist gerne sesamfrøene på en tør, varm stegepande i 30 sek. før du kommer dem på fisken.
Kog risene som anvist på posen.
Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge fint. Rens forårsløg, skyl chili og skær begge i tynde skiver. Skær fisken i stykker på ca. 2 cm. Læg i dem en skål og vend med salt.
Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog til blanchering af pak choy.
Kom vand i en lille skål og rør sammen med sukker, hvidvinseddike, soja og sesamolie. Pisk majsstivelse i (der skal bruges mere senere). Varm lidt olie op i en gryde og svits ingefær, hvidløg, chili og halvdelen af forårsløget ca. 1 min. Tilsæt sojablandingen og lad simre ca. 2 min. Stil til side.
Vend fisken med majsstivelse. Varm rigeligt olie op til middelhøj varme i en wok eller pande. Steg fisken sprød ca. 2 min. på hver side. Hæld overskydende olie fra. Tilsæt sur-sød sauce til fisken og vend forsigtigt så fisken ikke går i stykker. Drys med resten af forårsløg og sesamfrø.
Skyl og halvér pak choy på langs gennem stokken. Kog ca. 1 min. i det letsaltede vand, dræn dem godt. Rør soja, sesamolie og hvidvinseddike sammen til en dressing. Læg pak choy på et fad og dryp dressingen over.
Servér fisk i sur-sød sauce med blancheret pak choy og ris.
Håber maden smager!