Tángcù yú - Fisk i sursød sauce med blancheret pak choy

Kina

Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Tángcù yú - Fisk i sursød sauce

med blancheret pak choy
Ny opskrift
Under 40 min
16 Ingredienser
Inspireret af den kinesiske Tángcù yú, som betyder "sød og sur fisk". Traditionelt tilberedes den med hel fisk, der er friturestegt og dækket af sød og sur sauce.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Soja
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Sukker
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Basmatiris
135 g
Ingefær
½ stk
Hvidløg
1 fed
Forårsløg
½ bundt
Rød chili
½ stk
Vand
¾ dl
Sukker
1 spsk
Sojasauce
1 spsk
(Soja)
Hvidvinseddike
1½ spsk
(Svovldioxid)
Sesamolie
1 tsk
(Sesamfrø)
Majsstivelse
½ spsk
Sesamfrø
½ pose
(Sesamfrø)
Torskefilet (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Salt
½ tsk
Majsstivelse
1 pose
Pak choy
1 stk
Sojasauce
½ spsk
(Soja)
Hvidvinseddike
½ spsk
(Svovldioxid)
Sesamolie
½ tsk
(Sesamfrø)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
525 kcal
Fedt:
10 g
Kulhydrater:
75 g
Protein:
34 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Rist gerne sesamfrøene på en tør, varm stegepande i 30 sek. før du kommer dem på fisken.

Kog risene som anvist på posen.
 Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge fint. Rens forårsløg, skyl chili og skær begge i tynde skiver. Skær fisken i stykker på ca. 2 cm. Læg i dem en skål og vend med salt.
Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog til blanchering af pak choy.
Kom vand i en lille skål og rør sammen med sukker, hvidvinseddike, soja og sesamolie. Pisk majsstivelse i (der skal bruges mere senere). Varm lidt olie op i en gryde og svits ingefær, hvidløg, chili og halvdelen af forårsløget ca. 1 min. Tilsæt sojablandingen og lad simre ca. 2 min. Stil til side. 
Vend fisken med majsstivelse. Varm rigeligt olie op til middelhøj varme i en wok eller pande. Steg fisken sprød ca. 2 min. på hver side. Hæld overskydende olie fra. Tilsæt sur-sød sauce til fisken og vend forsigtigt så fisken ikke går i stykker. Drys med resten af forårsløg og sesamfrø.
 Skyl og halvér pak choy på langs gennem stokken. Kog ca. 1 min. i det letsaltede vand, dræn dem godt. Rør soja, sesamolie og hvidvinseddike sammen til en dressing. Læg pak choy på et fad og dryp dressingen over. 
Servér fisk i sur-sød sauce med blancheret pak choy og ris.
Håber maden smager!