Sådan gør du: Tilbered sund og nærende aftensmad på kort tid

At kunne tilberede hurtig aftensmad, der både er sund og velsmagende, er en kunstform. I denne artikel deler vi hos RetNemt en række brugbare tips til, hvordan du kan gøre madlavningen nemmere, uden at gå på kompromis med hverken smagen eller næringsindholdet.

Tip 1: Hav altid gode basisvarer derhjemme

Nogle gange går tingene ikke, som man havde tænkt. Hvis du pludselig havner i en situation, hvor du skal lave mad på kort tid og ikke har mulighed for at handle ind, er det altafgørende at have gode og sunde basisvarer derhjemme. Fuldkornspasta, brune ris og bulgur er alle eksempler på basisvarer med lang holdbarhed, og som danner et godt grundlag for nem og sund aftensmad. Fuldkornsprodukter og brune ris tager ganske vist lidt længere tid at tilberede en hvide ris eller hurtigere pastatyper, men du holder dig mæt længere, og kroppen har generelt bedre af denne type langsomme kulhydrater, du finder i disse produkter.

Tips 2: Grøntsager er sunde og hurtige at tilberede

Grøntsager er relativt billige og har ofte også en lang holdbarhed. Sørg derfor for altid at have rigeligt med grøntsager derhjemme. Der er mange fordele ved at lave aftensmad med grøntsager. Ikke mindst hvis dit mål er at lave sund og hurtig aftensmad. Hvis du for eksempel har gulerødder og broccoli liggende derhjemme i køleskabet, kan du blande dem i pastaen lige inden du hælder vandet fra, da de næsten ikke kræver kogetid. Peberfrugt og majs er også perfekte til at give lidt knas til dine pastaretter.

En enkel salat er også hurtig at lave og kan gøre et måltid spændende og farverigt. Bland din salat med karrystegt kylling, og så har du et hurtigt, velsmagende og nærende måltid i løbet af ingen tid.

Inspiration til sund og hurtig aftensmad
Nem og lækker middagssalat med stegt karrykylling på en en bund af frisk salat, agurk og tomat toppet med croutoner. Serveres med sennepsdressing og groft brød. Super nemt på en hverdag. Retten er lavet på bare 20 min.

Tips 3: Lav aftensmad til flere dage ad gangen

Hvis du normalt godt kan lide at lave mad, men ikke føler at der ikke er tid nok i hverdagen, er et godt tip at lave en stor portion mad, så du har rester til flere dage. På den måde slipper du for at stå i køkkenet hver aften, og du får mere tid til andre ting, der betyder noget. Du kan med fordel et par gange om måneden sætte nogle timer af i køkkenet til at lave en ordentlig portion mad, som du så deler op i portioner og fryser ned til senere brug. Står den på hurtig aftensmad efter en travl dag, kan du i stedet for at ty til fast food eller usunde færdigretter, alligevel få nem og sund aftensmad ved blot at optø en passende portion mad og varme i ovnen eller mikrobølgeovnen. Meget nemmere bliver det vist ikke!

Går du og familien med ambitionen om en sundere kost? Med en sund måltidskasse fra RetNemt kan du servere sund og nærende aftensmad for hele familien på ca. 30 minutter. Det er RetNemt!