Professionelle står bag vores opskrifter
Til udviklingen af opskrifterne bruger RetNemt Måltidskasser erfarne og kompetente madskribenter og kokke.

Gitte Heidi Rasmussen

"Jeg har altid elsket at lave mad og suse rundt i et køkken og fik som barn lov til det, selvom køkkenet bagefter lignede en slagmark." Sådan siger madskribenten Gitte Heidi om sit forhold til madlavningen.

Som fedthysterisk teenager blev hendes opmærksomhed rettet mod det sunde og med de interesser var der kun en vej, den Suhrske; dvs. uddannelsen som ernærings- og husholdningsøkonom.

Gitte har de sidste mange år arbejdet som freelance madskribent og foodstylist med fast tilknytning til bl.a ALT for Damerne, IdeNyt og Føtex. Herudover har hun sammen med madfotografen Inge Skovdal udgivet flere kogebøger fx "Solskin & Sommermad" samt "Vintermad der varmer" på Gyldendals Forlag.

Om sit arbejde for RetNemt.dk siger Gitte "Selvom jeg elsker mad, er jeg også lidt doven, og sætter stor pris på hverdagsmad, der er lækkert, nemt og hurtigt at tilberede. Og gerne uden en alt for stor opvask bagefter".

Bettina Lohse

Bettina har specialiseret sig i mad- og spisekultur.  Efter endt uddannelse som kulturgeograf stod det klart for Bettina, at maden skulle være hendes fremtid.  I et par år havde hun ansvaret for at skabe smukke, sanselige og sunde daglige måltider til et af landet største modehuse samtidig med at Bettina gik ud som catering-kok og sørgede for maden til livets fester hjemme hos folk.

Bettina har videreuddannet sig som Diplom i Ernæring og kobler nu sin store gastronomiske viden med ernæringsfaglig viden og skaber på den måde sund gastronomisk mad. Fordi, som Bettina siger: vi motiveres af at spise mad, der smager godt, ikke fordi det er sundt.


Herudover har hun arbejdet med at skabe sunde skole-måltider i samarbejde med børn til 250 børn dagligt. De seneste år er det børnene i et børnehus der dagligt får glæde af Bettinas sunde og skønne mad. Du kan møde Bettina når hun kokkererer på Grøntsagsfestivalen, Bondens Marked eller Kulinarisk Vestjylland i regi af hendes firma www.smagssyndikatet.dk . Bettina sidder endvidere i bestyrelsen for Slow Food organisationen.

Susanne Engelstoft Rasmussen

Susanne Engelstoft Rasmussen har siden uddannelsen som Ernærings- og Husholdningsøkonom i 1996 arbejdet freelance med en bred vifte af forskelligartede opgaver inden for opskrifter og foodstyling. Lige fra ernæring og sundhed, til opskrifter og ”foodstyling” af skønne kager i overdådige mængder.

Som et startskud inden for udvikling af kogebøger kom Præsten & Kogejomfruen på gaden i november 2003. En dejlig bog båret af et sjovt og godt samarbejde mellem Susanne og sognepræst Poul Joachim Stender samt fotograf Lars Kaslov.

Efterfølgende har Susanne lavet Camping mad & ferie og Sejlerliv mad & ferie. Sidste skud på kogebogsstammen er Benediktes køkken hus & have. Derudover har Susanne skrevet en del opskrifter for blade som Spis Bedre og Femina.

Marie Berg

Marie Berg er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed i 2013 og leverer masser af dejlige opskrifter til os.

Marie Berg siger selv:”Jeg tænker ikke så meget i kalorier - men jeg tænker på, om de kalorier jeg får er sunde, og jeg plejer at sige til mine børn at vi skal have lidt at det hele - også det usunde.” 
Marie leverer en stor del af vores lowcarb og nøglehulsmærkede opskrifter, så hun er nu ret sund.

For Marie er mad noget der skal nydes - det skal smage godt, og det skal være et samlingspunkt i vores familier. Den gode mad handler om at vælge de friske råvarer, og det handler om at lære nye tilberedningsmetoder. Det handler om at opnå nye smage, og så skal det være overskueligt at lave i en til tider travl hverdag.

Grace Biilmann

Den amerikanske madskribent og foodstylist Grace Biilmann har udviklet mange af RetNemts opskrifter. Grace har gennem en lang årrække været fast tilknyttet madskribent på månedsbladet IN. Derudover har hun udgivet kogebogen ”Sund & Slank med suppe”. Endelig har Grace udarbejdet mange opskrifter på freelance basis.

sådan foregår opskriftudviklingen

Udvikling af måltidskasser og sund aftensmadProcessen er lang. Det starter med opsamling på kundeønsker og identifikation af suppleringsbehov. Herpå drøftes opgaven med en af vore opskriftudviklere og udviklingen går i gang. Når madskribenten kommer med sit idéoplæg ser vi på om vi kan skaffe de nye og spændende ingredienser.


Herefter kan madskribenten færdigudvikle, afprøve, næringsværdiberegne og skrive opskrifterne. De ’færdige’ opskrifter bliver herpå afprøvet i private køkkener hos vores lille test panel, så der steges, koges, smages og vurderes i danske hjem over hele landet. Og pakkelister og kalkuler opstilles for hver ret. Typisk viser der sig en del behov for justeringer i opskriften og så må den lige næringsværdiberegnes igen. Først da er opskriften helt klar og så kan vi booke en professionel fotograf til at tage flotte og ærlige fotos af den færdige ret.

Det færdig resultat bliver korrekturlæst, fotos formateres og alt oploades på hjemmesiden med tilføjelse af en kort beskrivende tekst, så kunderne ved lidt mere om hvad retten byder på. På den måde tager det faktisk næsten 3 måneder at få udviklet en god, ny opskrift. Når du bestiller en måltidskasse fra os, kan du altså regne med, at alle opskrifter er nøje planlagt og velovervejede.

Der er ingen form for binding!