Svinemørbrad

Retter med svinemørbrad er meget populære. En mørbrad er nemlig både mør og mager. Det gør svinemørbrad til en sund og velsmagende udskæring, som kan tilberedes på mange måder med masser af forskelligt tilbehør

SVINEMØRBRAD

Hos RetNemt måltidskasser har vi hele 10 forskellige opskrifter med svinemørbrad, som alle sikrer dig et saftigt stykke kød. Uanset om svinemørbraden skal grilles, steges i ovnen eller indgå i en lun gryderet, kan du finde en mørbrad opskrift, som matcher din maves ønsker.

Alle vores opskrifter er udviklet af professionelle madskribenter med stor erfaring. Det gælder også vores opskrifter på mørbrad - og det lækre tilbehør. Er du til knasende, sunde grøntsager, klassisk mormorsalat eller lækre, lune rodfrugter? Cremet flødesovs eller champignonsauce med miso? Traditionelle kogte kartofler eller middelhavsinspireret kartoffelsalat? Vi har opskrifter for enhver smag.

Inden, du går i gang i køkkenet, kan vi anbefale dig at se vores guide til, hvordan du afpudser en svinemørbrad.

MANGE OPSKRIFTER MED SVINEMØRBRAD

Leder du efter en nem opskrift på, hvordan du laver en rigtig lækker svinemørbrad, så er du havnet det helt rette sted. Hos RetNemt måltidskasser har vi samlet en række retter med svinemørbrad, der vækker glæde i ganen hos de fleste.

Hvad med at prøve denne friske ret med mørbrad vendt i krydderurter, serveret med kartofler mediterranean? Kartoflerne ristes på panden og blandes derefter med soltørrede tomater, salatost og oliven - og retten leder tankerne hen mod solrige dage ved Middelhavet.

Er du mere til en klassisk dansk svinemørbrad, så prøv i stedet en persillefyldt mørbrad med grøn salat a la mormor. Vi har både en udgave med skysovs og en med flødesovs.

Lyder Mellemøstens køkken mere lokkende? I denne opskrift tilberedes svinemørbraden med appelsin og rosmarin, inden den serveres med cremet hummus, paprikabrød og en grøn salat bestående af frisk spinat, knasende nødder og avocado.

Vi har mange flere forskellige, velsmagende og nemme retter med mørbrad. Find dem alle her på siden.

HVORFOR VÆLGE EN SVINEMØRBRAD?

En svinemørbrad er en muskel placeret langs rygraden på indersiden af grisens ryg. Det er en forholdsvis lille muskel med en aflang form, som er meget populær herhjemme til både hverdag og gæster. Her er tre gode grunde til at spise svinemørbrad:

  1. Svinemørbrad har fantastisk smag, og så kan du nemt variere både tilberedning og tilbehør. En svinemørbrad kan serveres med lige dét tilbehør, som du godt kan lide. Her på siden kan du blive inspireret til, hvordan du skal servere svinemørbrad næste gang.
  2. Ønsker du at spise fedtfattigt? Så kan retter med svinemørbrad være lige noget for dig. En rå, uafpudset svinemørbrad indeholder 4 gram fedt pr. 100 gram, mens en helt afpudset, rå mørbrad kun indeholder 2 gram fedt pr. 100 gram. Det er meget lidt, og derfor er svinemørbrad et smart valg for dig, der går efter magert kød.
  3. Kød skal helst være mørt – og det er en svinemørbrad. Det er også en af grundene til, at en svinemørbrad anses for at være et lidt finere stykke kød af mange. Du skal dog være opmærksom på at afpudse mørbraden, inden du tilbereder den, hvis kødet skal blive mørt. Lær hvordan herunder.

SÅDAN AFPUDSER DU EN MØRBRAD

Er svinemørbrad en tilbagevendende livret hjemme hos dig, så ved du sikkert, hvordan du afpudser den inden stegning. Hvis ikke, så giver vi dig her en lille guide til, hvordan du gør.

Hvad vil det overhovedet sige at pudse en mørbrad af? Afpudsning af en mørbrad betyder sådan set bare, at du renser den, så den bliver klar til tilberedning. Kigger du på svinemørbraden vil du se nogle sener og hinder, som du skal fjerne, inden du tilbereder kødet. Især én sene vil du gerne have væk: den store sølvsene. Den kan nemlig være sej at tygge, og det er ærgerligt, når nu en mørbrad netop er så mør.

Det er nemmest, hvis du bruger en spids, skarpsleben kniv. Skær ind under senen i den tykke ende af mørbraden og før kniven hele vejen langs med senen, til den er skåret af. Undgå at skære i selve kødet. Herefter kan du fjerne de øvrige sener og hinder.

Nogle mørbrader er allerede afpudsede, når du tager dem op fra køledisken. Andre skal du pudse af selv. Du kan også opleve, at en mørbrad, der ikke er pudset af, når du køber den, har en bimørbrad. Bimørbraden bør du også fjerne, hvis du vil være sikker på et mørt resultat.

Et godt tip: Du kan bruge det, du skærer fra, til at koge sovs på. Selvom kødet er sejt, indeholder det stadig en fantastisk smag, som vil gøre din sovs ekstra smagfuld.