Pitabrød

Nogle gange er de mest enkle retter også de bedste. Det gælder pitabrød. Pitabrød kan serveres mange måder, men de fleste retter med pitabrød er ret simple og rigtig gode. Det gør pitabrød til en af de ekstra nemme hverdagsretter. Det tager ikke lang tid at lune de runde, flade brød, snitte lidt grønt og stege et stykke kød – eller hvad du nu bedst kan lide at fylde i dine pitabrød.

PITABRØD

Du kan nemlig fylde dine pitabrød med dit personlige yndlingsfyld. Hvad enten du er til lam, tomater og chilidressing; falafler, kål og hummus; fisk, salat og creme fraichedip, eller noget helt fjerde, så smager det med stor sandsynlighed lækkert som fyld til pitabrød.
Du kan også bruge brødet som tilbehør til en anden ret, helt som med andre typer brød. Har du brug for en konkret opskrift, som guider dig gennem tilberedningen? Så læs videre herunder, hvor vi deler ud af vores lækre opskrifter.

FIND EN PITABRØDOPSKRIFT

Hvad vil du fylde i dine pitabrød? Blive inspireret her blandt vores nemme opskrifter; udviklet af landets bedste, professionelle madskribenter.

  • Pitabrød med skinkestrimler og grønt: Sådan her spiser rigtig mange danskere pitabrød hver gang, for ikke blot smager retten dejligt – det er muligvis også den allernemmeste ret blandt kendte retter med pitabrød. De fleste ingredienser er allerede klar, når du køber dem (eller når du får dem leveret i en måltidskasse fra RetNemt måltidskasser), så der går ikke længe fra du går i køkkenet, til maden står på bordet.
  • Falafel i pitabrød med salat og agurkedressing: Den her ret er en klassiker flere steder i Mellemøsten. Med lækker, hjemmelavet falafel leder disse pitabrød dine tanker mod sydlige og solrige himmelstrøg.
  • Pitabrød med karrykødfyld og friske grøntsager: Denne ret er lidt anderledes. Den består af hakket oksekød stegt i karry og fintsnittede, knasende grøntsager. Hele familien vil formentlig elske pitabrødene med den velkendte karrysmag.
  • Pitabrød med sprøde, krydrede fiskestykker og frisk grønt: Det smager utroligt forfriskende at spise crispy fisk i pitabrød. I denne ret er der tale om mørksej, der er blevet paneret sammen med spændende krydderier. Det giver fisken en sprød overflade, der knaser dejligt, når du tager en bid. Sammen med grøntsager i tern og en enkel yoghurtdressing bliver fiskepita formentlig en ny favorit hjemme hos dig.
  • Salat med røget kyllingebryst og groft brød: Grovpita mætter lidt ekstra og indeholder ofte mere næring. Fylder du dem med denne anderledes salat af røget kyllingebryst, slikærter, porrer, radiser og ærteskud, er du sikret en sund og mættende ret, som ovenikøbet er hurtig at lave. Tilberedningen tager kun 20 minutter.
  • Kebabspyd med hakket oksekød og spinatsalat med linser: Disse drøngode kebabruller på spyd kan med stor sandsynlighed få selv det mest kræsne barn til at spise med stor vellyst. Måske glider der også lidt linsesalat ned ved siden af. Hvis ikke, er det heldigt, at pitabrød næsten altid er populært.

HVOR KOMMER PITABRØD FRA?

I dag kan man købe pitabrød i ethvert supermarked, men pita er traditionelt set ikke nogen dansk ret. Så hvor stammer pitabrød fra?
Nogle mener, at pitabrød oprindeligt stammer fra Grækenland, mens andre mener, at de hule brød kommer fra Mellemøsten. Sikkert er, at hele Middelhavsregionen spiser pitabrød – fra Marokko og Egypten til Israel og Palæstina, og mange sydeuropæiske lande også. Herfra har de fyldte pitabrød bredt sig til store dele af verden med varierende fyld, og i nogle lande har indholdet i de lækre brød taget form efter det pågældende lands øvrige madkultur.

HJEMMELAVET PITABRØD

Vil du prøve at lave dine egne, hjemmelavede pitabrød? Det kan du godt – du skal ikke bruge særlig mange ingredienser. Pitabrød er som oftest hvedebrød med gær. De kan selvfølgelig laves på mange måder og med forskelligt mel alt efter, hvad du bedst kan lide.
Vær opmærksom på, at pitabrød skal bages ved en høj temperatur, hvis de skal blive hule indeni. De er nemmest at åbne og fylde, hvis de er hule.
Vær også opmærksom på, at hvis du laver hjemmebagte pitabrød, er det en god idé at vælge en dag, hvor du har masser af tid, fordi dejen skal hæve. Har du ikke særlig meget tid til madlavning i hverdagen? Så gør det nemt for dig selv og få maden leveret fra RetNemt måltidskasser. Se hvordan herunder.

DROP INDKØBSTUREN - FÅ RÅVARER LEVERET

Her hos RetNemt måltidskasser kan du få leveret alt, hvad du skal bruge til lækre hverdagsretter, lige til døren. Vi leverer friske råvarer og opskrifter på, hvordan du tilbereder råvarerne, så de på kort tid bliver tryllet om til gode middagsretter. Bestil en måltidskasse her.