Subcategory poster

One pot pasta

One pot pasta er en populær hverdagsret. Mange, som gerne vil prioritere hjemmelavet aftensmad, tyr til one pot pasta på de travle dage, hvor der ikke er meget tid til madlavningen. One pot pasta tager nemlig ingen tid at tilberede. Det er en ret, der er nem at lave - og som også er nem at rydde op efter. For når hele måltidet tilberedes i én gryde, er der mindre opvask, der venter efter maden. Nå ja, og så smager vores retter med one pot pasta helt fortryllende godt

Kylling med fennikel, bacon og pasta
Hurtig pasta med fennikel og kapers
Cremet kalkungryde med grøntsager og fuldkornspasta
Cremet kyllingegryde med grøntsager og fuldkornspasta

ONE POT PASTA

One pot pasta består selvfølgelig af pasta som hovedingrediens, men derudover er der faktisk frit valg, når du skal vælge ingredienser til retten. Vil du gøre det ekstra nemt for dig selv, så vælg én af vores enkle opskrifter.
Vores retter er udviklet af professionelle madskribenter, der er blandt de bedste i landet. Du er derfor sikret et velsmagende måltid, når du følger en opskrift fra RetNemt måltidskasser.

ONE POT PASTA OPSKRIFT

Leder du efter en god one pot pasta opskrift? Her hos RetNemt måltidskasser har vi forskellige opskrifter at vælge mellem. Opskrifterne har det til fælles, at de er lette at følge, og du ender ud med en rigtig lækker pastaret, som hele familien formentlig vil elske.
Har du lyst til en cremet one pot pasta? Så se vores opskrift på one pot pasta med spidskål og bacon. Den sunde kål, den cremede fløde og den sprøde bacon giver tilsammen en afbalanceret middagsret med masser af smag og næring. Når du pynter retten med hakket persille og revet citronskal, får den et friskt twist.
Er du mere til en grøn, klimavenlig udgave? Så prøv denne opskrift på one pot pasta med kalkun og grøntsager. Denne pot pasta indeholder et hav af grøntsager: porre, broccoli, babyspinat og tomat. Vi har nemlig skruet op for mængden af grøntsager og ned for mængden af kød, fordi retten på den måde belaster klimaet lidt mindre. Derudover er grøntsager selvfølgelig sunde og giver god smag. Vi har også haft fokus på sundheden i valget af fuldkornspasta. Pasta med fuldkorn indeholder ekstra næring og giver god mæthed.

HVAD ER ONE POT PASTA?

Kender du ikke one pot pasta i forvejen, så undrer du dig muligvis over, hvad navnet dækker over. Kort sagt kan du bruge ordet “one pot” til retter, hvor alle ingredienser blandes sammen i én gryde.
One pot pasta er dermed pastaretter, hvor du tilføjer ingredienser direkte til den gryde, hvori du koger pastaen. I stedet for at bruge to gryder, en stegepande og et ovnfast fad, som kan være nødvendigt ved tilberedningen af nogle retter, så skal du her bare bruge én gryde til det hele. Det er ret smart.
Det er langtfra kun pastaretter, der kan laves som one pot. Egentlig kan en hvilken som helst gryderet gå under navnet “one pot”, fordi en gryderet jo netop er en ret i en gryde. Herunder kan du se opskriften på en anden af vores lækre one pot-retter, denne gang uden pasta.

ANDRE ONE POT RETTER

En meget populær one pot ret er vores dejlige, spicy dahl. Retten, der er inspireret af det indiske køkken, er godt krydret med garam masala, flager af chili og frisk koriander. Den stærke ret består af sunde, vegetariske råvarer, hvoraf linser og tomater er faste ingredienser. Dahl er derfor en god ret til din kødfri mandag, hvis sådan en dag er indført i din ugentlige madplan.
Dahl kan iblandes forskellige grøntsager efter smag. I denne opskrift giver blomkål ekstra mæthed. Retten toppes med forårsløg, der giver god smag; cashewnødder, der giver dejligt knas, og yoghurt naturel, der skaber balance til de stærke krydderier.
Det er nemt at tilpasse mængden af krydderier efter smag. Så sidder der børn med ved bordet, som ikke er begejstrede for stærkt krydret mad, kan du bare putte mindre chili og garam masala i. Uanset om du laver en spicy eller mild udgave, er one pot dahl en varmende og mættende ret. Servér retten med sprøde papadums til.

VI BRINGER - DU TILBEREDER

Her hos RetNemt måltidskasser får du gratis adgang til alle vores opskrifter - vi har over 800 forskellige opskrifter på nem, varieret hverdagsmad. Men udover at give dig opskriften på dit næste måltid, tilbyder vi også at levere de råvarer, som du skal bruge til retten.
RetNemt måltidskasser bringer maden til din dør, eller hvortil du selv vælger at få det leveret. Alt, du skal gøre, er at følge den medfølgende opskrift. På den måde kan du servere lækker, hjemmelavet aftensmad på selv travle dage. Se mere her