Tomatrisotto med basilikum og kylling
25-35
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Tomatrisotto med basilikum og kylling

Serveret med ovnbagt squash med grana padano

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie

Det skal du bruge

Skalotteløg
1 stk
Solo hvidløg
½ stk
Risottoris
180 g
Tomatpuré
1½ spsk
Hakkede tomater
½ dåse
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Squash
½ stk
Grana Padano (Æg, Mælk, Laktose)
35 g
Kyllingeinderfilet
300 g
Basilikum, frisk
½ pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 818 kcal
  • Fedt 14 g
  • Kulhydrater 119 g
  • Protein 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Tomat risotto: Pil skalotteløg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde eller høj stegepande op med lidt olie. Steg begge dele 1-2 min. Kom risene på og steg yderligere 1-2 min. under omrøring. Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Blend de hakkede tomater med en stavblender og tilsæt dem sammen med bouillon. Tilføj 4½ dl vand lidt ad gangen. Lad det koge ind ved medium varme ca. 20 min. så væden opsuges af risene. Der skal være en smule bid i risene.
  3. Riv osten fint.
  4. Squash: Skyl squash og skær top og bund af. Skær i 1½ cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys ⅓ af osten over og krydr med salt og peber. Bag dem i ca. 10-12 min. til de er møre og har fået lidt farve.
  5. Kylling: Varm lidt olie på en pande. Brun kyllingen ved høj varme på begge sider, skru ned og steg 2-4 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  6. Mantecatura/afrunding: Bland resten af osten, ½ spsk smør og revet basilikum i, når risottoen er let al dente. Smag til med salt og peber.
  7. Anret squash ovenpå risottoen og servér med kyllingen til.