Köfte med tabouleh og tahindip
25-35
5 dages holdbarhed

Köfte med tabouleh og tahindip

Dejlige oksekødsdeller med mild krydring af ras el hanout og hvidløg, som de fleste børn kan lide. Serveret med frisk tabouleh og cremet tahindip (tahin er en sesampasta).

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Rødløg
1 stk
Bredbladet persille
1 drys
Hakket oksekød
300 g
Solo hvidløg
½ stk
Ras el hanout
1 tsk
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Agurk
¾ stk
Tomat
1 stk
Citron
½ stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
3 spsk
Tahin (Sesamfrø)
1½ spsk
Pinjekerner
1½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 826 kcal
  • Fedt 37 g
  • Kulhydrater 75 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft). Pil og hak løg fint. Skyl og hak persille.
  2. Köfte: Bland kødet med presset hvidløg, ras el hanout, halvdelen af det hakkede løg, persille (gem lidt til drys), salt og peber. Form 2 aflange frikadeller pr. person. Læg på bagepapir på en bageplade og bag i ovnen ca. 12 min.
  3. Kog bulgur i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg i 12 min. Skyl agurk og tomat og skær i små tern.
  4. Tabuleh: Bland 1 spsk citronsaft og 1 spsk olie med tomat, agurk og resten af det hakkede løg. Smag til med salt og peber. Vend bulgur i grøntsagerne.
  5. Tahindip: Bland yoghurt og tahin i en skål. Smag til med ½ spsk citronsaft, ½ tsk sukker, salt og peber.
  6. Drys köfte med persille og pinjekerner og servér med tabouleh og tahindip.