Rice bowl med okse og teriyaki-sauce
25-35
4 dages holdbarhed

Rice bowl med okse og teriyaki-sauce

Serveret med chilidressing, forårsløg, let syltet agurk og peanuts

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • jordnødder,
  • soja,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Æbleeddike (Svovldioxid)
2 spsk
Agurk
½ stk
Ingefær
15 g
Forårsløg
1 stk
Hakket oksekød
300 g
Teriyaki-sauce (Gluten, Soja, Hvede)
¾ dl
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
½ dl
Chipotle-sauce (Soja)
1 spsk
Lime
½ stk
Revet gulerod
150 g
Peanuts (Jordnødder)
25 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 862 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 113 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  2. Let syltet agurk: Kom æbleeddike, 2 spsk sukker og 2 spsk vand i gryde. Kog det op og sluk. Skyl agurk, del på langs og skær i tynde skiver. Skræl ingefær, riv det fint og kom halvdelen i lagen. Kom agurkerne op i lagen og lad dem trække.
  3. Skyl forårsløg og skær i tynde skiver.
  4. Oksekød: Varm en stegepande op med lidt olie. Steg kødet ca. 1 min. på hver side. ved høj varme, så det får lidt farve og stegeskorpe. Del kødet fra hinanden og steg videre 2-4 min. Kom teriyaki-sauce og resten af ingefæren i og kog 2 min. mere. Vend halvdelen af forårsløget i og smag til med salt og peber.
  5. Chilidressing: Rør yoghurt og chipotle-sauce sammen.
  6. Servering: Skyl lime og skær den i både. Fordel risene i serveringsskåle og kom teriyaki-kødet ovenpå. Top med gulerod, forårsløg, syltet agurk og peanuts. Servér med chilidressing og limebåde.