Klassiske frikadeller med bagte rødbeder
30-40
Glutenfri
3 dages holdbarhed

Klassiske frikadeller med bagte rødbeder

En original, dansk klassiker, som alle børn (og voksne) vil elske, serveret med kartofler, sauce og surt - vi har tilført det sunde twist med bagte rødbeder.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • selleri,
  • sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør

Klassiske frikadeller med kartofler og sauce

Kartofler
400 g
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Løg
½ stk
Rødbede
3 stk
Grundsauce (Mælk, Selleri, Laktose)
2 dl
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Kulør
1 tsk
Drueagurk (Sennep)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 704 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 66 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft). Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Skræl og riv løg. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt lidt peber, æg og løg og rør godt sammen.
  3. Skræl rødbeder og skær i tynde både. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. så de stadig har lidt bid.
  4. Smelt 1 spsk smør på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 8 (12)* frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 4 min. mere på hver side til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Sauce: Tilsæt grundsauce til panden fra frikadellerne og lad det blive varmt. Tilsæt bouillon og ½ dl vand. Varm saucen igennem og kom lidt kulør i, så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.