Albondigas med chorizo og ris
30-40
5 dages holdbarhed

Albondigas med chorizo og ris

Spansk klassiker. Kødboller tilsmagt chorizo og røget paprika i fyldig tomatsauce, serveret med ris.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Mel

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Chorizo-pølse (Laktose)
35 g
Hakket oksekød
300 g
Løg
1 stk
Solo hvidløg
1 stk
Røget paprika
1½ tsk
Hvidvin (Svovldioxid)
¾ dl
Bredbladet persille
1 drys
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Hakkede tomater
1 dåse
Herbes de Provence
1 tsk
Paprika
2 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 856 kcal
  • Fedt 27 g
  • Kulhydrater 102 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  2. Grønt: Pil løg og hvidløg. Pres hvidløg og hak løg fint. Skyl persille og hak det groft.
  3. Kødboller: Hak chorizoen meget fint. Bland oksekødet med lidt salt og peber og rør det sejt. Tilsæt 1 tsk røget paprika, 1 tsk paprika, 1 spsk mel, æg, halvdelen af hvidløget, halvdelen af løget, chorizo og 1½ spsk hvidvin. Rør det godt sammen og lav boller på størrelse med en femkrone. Varm en stegepande med lidt olivenolie og steg bollerne i ca. 5 min. Vend dem undervejs. Tag dem op på en tallerken.
  4. Tomatsauce: Kom lidt mere olivenolie på den samme pande. Steg resten af løg og hvidløg et par minuter uden det tager farve. Kom ½ dl hvidvin ved og kog ned til det halve. Tilsæt tomater, 1 tsk paprika, 1 tsk røget paprika, herb de provence og smag til med salt, peber og lidt sukker. Lad det simre 5 min. Kom kødbollerne i og kog videre under låg i 5-7 min.
  5. Anret: Kom persillen i kødbollerne og servér med ris.