Dampet hvid fisk med savoykål, bacon og peberrodscreme
35-45
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Dampet hvid fisk med savoykål, bacon og peberrodscreme

Det nye nordiske køkken kan her nydes i form af lækker hvid fisk af torskefamilien på savoykål, serveret med peberrodscreme og kogte kartofler. Her er masser af gode danske og nordiske råvarer i en flot og sund ret.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Porre
½ stk
Kartofler
400 g
Bacon
50 g
Løg
½ stk
Savoykål
¼ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Timian, frisk
½ drys
Torskefilet (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
½ dl
Høvlet peberrod (Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 498 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 44 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Fisk skal opbevares ved 2 gr. Frys den ned hvis du ikke tilbereder den senest dagen efter levering.

  1. Skylporre grundigt og snit fint. Skræl og hak 50-75 g af kartoflerne fint.
  2. Svits kartofler og porre i 1 spsk olie uden det tager farve. Tilsæt 1½ dl vand og kog 15 min. under låg.
  3. Svits bacon i en bred gryde. Kog resten af kartoflerne i en tredje gryde med letsaltet vand ca. 15 min.
  4. Pil og hak løg. Skyl kål og snit fint. Tilsæt løg og kål til baconen og svits med i 4-5 min. ved høj varme. Tilsæt vineddike, hvidvin, timian, salt og peber. Kog op og rør grundigt rundt.
  5. Skær fisken i 2 pæne stykker og læg dem ovenpå kålen. Skru ned til jævn varme og læg låg på gryden. Damp kål og fisk i 10 min.
  6. Blend kartoffel-porre blandingen med kogevandet til en blank og ensartet sauce. Tilsæt creme frisk og peberrod og blend igen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge efter at creme frisk er tilsat.
  7. Servér fisken med den dampede kål, peberrodscreme og kogte kartofler.