Fyldt mørbrad med svesker og æbler
25-35
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Fyldt mørbrad med svesker og æbler

Med kartofler, sovs og appelsinglaseret fennikel.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Fennikel
½ stk
Appelsin
½ stk
Svinemørbrad
300 g
Æble
½ stk
Svesker
½ pose
Tandstikker
4 stk
Skalotteløg
½ stk
Hønsebouillon
¼ pose
Piskefløde (Mælk, Laktose)
1½ dl
Kulør
½ tsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 764 kcal
  • Fedt 43 g
  • Kulhydrater 56 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  3. Fennikel: Skær top og bund af fennikel, del den i to og skær i tykke stimler. Riv skallen af appelsin og pres saften op i lille gryde. Tilsæt fennikel, ½ spsk smør og lidt salt. Kog det ved svag varme under låg i 15 min. og rør i det undervejs. Hvis det koger helt tørt tilsæt da lidt vand.
  4. Fyldt mørbrad: Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Fjern sølvsenen ned langs siden med en tynd, skarp kniv. Åben mørbraden ved at skære ned langs den uden at skære igennem. Bank den let med en kødhammer eller kasserolle, så den bliver ensartet i tykkelse. Skær æble i tern, hak svesker groft og bland det sammen med lidt salt og peber. Kom fyldet i mørbraden, luk den og sæt tandstikker i krydsmønster for at holde den sammen. Varm en stegepande op med lidt olie og brun mørbraden på alle sider 3-4 min. i alt. Kom den i et ovnfast fad og sæt i ovnen 12-15 min.
  5. Sovs: Pil skalotteløg og hak fint. Varm en kasserolle med lidt olie og steg løgene i 1-2 min. Tilsæt bouillon, fløde og kulør og kog op. Kom stegeskyen fra mørbraden i og tilføj sovsejævner til den ønskede konsistens. Lad den koge 2-3 min. og smag til med salt og peber.
  6. Anret: Fjern tandstikkerne fra mørbraden og skær den i tykke skiver. Kom sovsen over og servér fennikel og kartofler til.