Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær
30
3 dages holdbarhed

Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

En smagfuld og krydret nyfortolkning af frikadeller med inspiration fra Kina. Serveres med grøntsager, glasnudler og en lækker sauce.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • selleri,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Rød peber
½ stk
Rød chili
½ stk
Ingefær
20 g
Hakket gris & kalv
300 g
Solo hvidløg
1 stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 tsk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
4 tsk
Glasnudler
200 g
Gulerod
200 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 tsk
Forårsløg
3 stk
Sesamolie (Soja, Sesamfrø)
½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 770 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 105 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Hak peberfrugt og chili meget fint. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg.
  2. Rør kødet med peberfrugt, chili, halvdelen af ingefær, halvdelen af hvidløg, vineddike, 1 tsk sojasauce (gem resten til senere), 1 tsk sukker og smag til med salt og peber. Form farsen til 8 (12)* små aflange eller runde frikadeller.
  3. Varm lidt olie på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 min på hver side. Skru ned og steg ca. 3 min. på hver side ved middel varme. 
  4. Kog nudler 4 min. i rigeligt letsaltet vand. Skyl kort med koldt vand og lad dem dryppe af. Vend 1 tsk olie i.
  5. Sauce: Skræl gulerødderne. Skær igennem på langs og så i tynde skrå skiver. Skyl og snit det hvide fra forårsløg i skiver. Hak det grønne groft og gem det til senere. Steg gulerødder, forårsløg, resten af hvidløg i sesamolie uden det tager farve. Tilsæt den anden halvdel af ingefær, 1½ dl vand, bouillon, saucejævner og sojasauce og lad det koge igennem. Tilsæt det grønne af forårsløg. Smag til med salt.
  6. Servér frikadellerne med sauce og nudler.