Karrygryde med linser, cashewnødder og ristet blomkål
30-40
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Karrygryde med linser, cashewnødder og ristet blomkål

Skøn vegetarisk karrygryde med hjemmelavet karrypasta, der giver en god og fyldig sauce med dejlig sprød blomkål toppet med cashewnødder.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • nødder,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt

Det skal du bruge

Blomkål
½ stk
Bulgur
150 g
Løg
½ stk
Cashewnød
35 g
Hvidløg solo
½ stk
Tomatpuré
½ spsk
Sambal oelek
½ tsk
Spidskommen
½ tsk
Karry
½ tsk
Ingefær
10 g
Koriander, stødt
½ tsk
Kokosmælk
1½ dl
Bouillon, Grøntsag
½ pose
Honning
.25 spsk
Røde linser
45 g
Babyspinat
15 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 682 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 79 g
  • Protein 29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Skyl blomkål og del den i små buketter. Læg det på en bageplade med bagepapir og bland med lidt olie og salt. Steg det i ovnen i ca. 20 min.
  3. Kog bulgur i 3½ dl letsaltet vand i  20 min. Sigt evt. overskydende vand fra. 
  4. Karrypasta: Hak ¼ løg fint. Kom det i en skål sammen med cashewnødder (gem lidt til pynt), presset hvidløg, tomatpuré, sambal oelek, spidskommen, karry, revet ingefær, koriander og lidt salt. Blend alt med en stavblender til en glat masse. 
  5. Skær ¼ løg i både. Varm lidt olie op i en gryde og steg løget i ca. ½ min. Tilsat karrypasta og steg videre i ca. 1 min. Tilsæt 1 dl vand, kokosmælk, bouillon og honning. Kog op, tilsæt linser og lad det småkoge i ca. 15 min. til linserne er møre. Husk at røre i gryden undervejs. Vend den skyllede spinat i til sidst sammen med den stegte blomkål.
  6. Drys cashewnødder på toppen og servér med bulgur.