Speltotto med selleri og miso
25-35
Vegetar
5 dages holdbarhed

Speltotto med selleri og miso

Perlespelt, et grovere alternativ til ris, her med masser af umami. Selleri, persille, grana og miso.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Skalotteløg
½ stk
Knoldselleri (Selleri)
1 stk
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
170 g
Hvidvin (Svovldioxid)
⅓ dl
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Hjertesalat
1 stk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Grana Padano (Æg, Mælk, Laktose)
35 g
Bredbladet persille
1 drys
Misopasta (Soja)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 548 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 70 g
  • Protein 24 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Grøntsager: Pil Skalotteløg og hak det fint. Skræl selleri skær det i små tern 1x1cm.
  2. Speltotto: Varm en tykbundet gryde/sauterpande op med lidt olie. Svits løg og selleri uden det tager farve. Kom hvidvin på og lad det koge væk. Tilsæt perlespelt, bouillon og 5 dl vand. Kog det i 20-25 min. under omrøring til kornene er møre og har suget væden til sig. De skal ikke være kogt helt tørre. Tilfør evt. mere vand, hvis den er for tør.
  3. Salat: Skær bunden af salaten og skyl den grundigt. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag. Skær eller riv den i mindre stykker. Vend det med æbleeddike, ½ spsk olivenolie og lidt salt.
  4. Riv osten fint. Skyl persille og hak det fint.
  5. Mantecatura/afrunding: Bland ost, 1 spsk smør og miso i, når speltottoen er let al dente. Smag til med peber. Drys persille over retten og servér salaten til.