Kylling Provencal med perlespelt
30
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Kylling Provencal med perlespelt

Fransk inspireret ret fra Provence regionen. Men oliven, persille, skalotteløg og tomater. Serveres med perlespelt.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • havre,
  • hvede,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Kyllingebryst
280 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
175 g
Oliven
50 g
Kapers
25 g
Skalotteløg
1 stk
Bredbladet persille
1 drys
Solo hvidløg
½ stk
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Cherrytomater
½ dåse
Timian, frisk
1 drys
Brød (Havre, Hvede)
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 775 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 95 g
  • Protein 55 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Perlespelt: Skyl perlespelten grundigt i koldt vand, kom i en sigte og dryp af. Kom perlespelten i en gryde med 2¼ dl vand og bouillon. Kog i 12 min. under låg, sluk og lad det trække under låg i 10 min.
  2. Provencal: Skræl og hak skalotteløg fint. Varm en stegepande op med lidt olivenolie. Del kyllingebrysterne på langs og steg dem ved middelvarme på begge sider i 3-4 min. Tag kødet af og sæt til side. Steg i samme pande løg og presset hvidløg i 3-4 min. Skyl, pluk og hak timian fint og kom ved resten. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til halvdelen. Tilfør tomater, hakket oliven og kapers og lad det koge i 5 min. Mas tomaterne lidt undervejs. Smag til med salt og peber.
  3. Kom kyllingen op i saucen og kog sammen i 5 min. under låg.
  4. Lun brødet i en brødrister.
  5. Skyl og hak persille og tilsæt til retten. Servér med perlespelt.