Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler
35
2 dages holdbarhed

Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler

Karbonader er en ægte klassiker, her med en let og nem stuvning med friske gulerødder og snittede slikærter samt kartofler. Det er en ret børnene (og mændene) vil elske.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Mel

Karbonader med stuvede grøntsager

Kartofler
400 g
Gulerod
200 g
Slikærter
100 g
Hakket svinekød
300 g
Rasp
40 g
Kruspersille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 611 kcal
  • Fedt: 30 g
  • Kulhydrater: 49 g
  • Protein: 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 min.
  2. Skræl gulerødder og skær i 1 cm tern. Skær slikærterne i mindre stykker. Kog gulerødderne i 2 dl vand i 4 min. Tilsæt ærterne og kog yderligere 1 min.
  3. Form kødet til 2 (3)* karbonader ca. 1½ cm høje. Bland rasp med salt og peber på en tallerken.
  4. Tænd for en pande ved høj varme og tilsæt fedtstof. Vend karbonaderne i rasp. Brun dem 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg færdige ca. 4-5 min. på hver side til de er gennemstegte.
  5. Tag grøntsagerne op af vandet og læg dem i en skål. Lad vandet blive i gryden, det skal bruges i sovsen. Skyl og hak persille.
  6. Rør 10 g smeltet smør/flydende margarine godt sammen med 1 spsk mel og tilsæt det til kogevandet. Kog op og kog ca. 2 min. Tilsæt grøntsagerne igen. Smag til med salt og peber og drys med hakket persille.
  7. Servér karbonaderne med kartofler og stuvet grønt.