Kylling på aubergine-tomat bund
30
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Kylling på aubergine-tomat bund

Mellemøstlig inspireret ret med ajvarhummus & bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Aubergine
1 stk
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Tomat
2 stk
Timian, frisk
1 drys
Kyllingebryst
280 g
Chiliflager
½ tsk
Ajvar
150 g
Kikærter
120 g
Mynte
1 drys
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 650 kcal
  • Fedt 8 g
  • Kulhydrater 89 g
  • Protein 56 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skyl og tør aubergine, tomater og timian. Skær aubergine i tynde skiver ca. ½ cm og tomater i grove tern.
  2. Læg aubergine og tomater i et ovnfast fad. Del hvert kyllingebryst i 3 stykker og læg dem ovenpå grøntsagerne. Krydr med chili, timian, salt og peber og dryp med olivenolie.
  3. Steg kylling og grønsager i ovnen ca. 20 min. Tjek at kyllingen er gennemstegt.
  4. Sæt en gryde med 3½ dl vand, bulgur og ½ tsk salt over. Bring i kog og kog 12 min. under låg. Sluk og lad stå til resten af retten er klar.
  5. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Blend ajvar, kikærter og mynte med en stavblender og smag til med citronsaft og lidt salt.
  6. Servér kylling-grøntsagsblandingen med ajvar-humus og bulgur.