Oksekød i mørk, pikant kinesisk sauce med ris
30
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Oksekød i mørk, pikant kinesisk sauce med ris

Denne ret er en delikat smagsoplevelse fra det kinesiske køkken. Saucen smager skønt og retten er et godt eksempel på, at kinesisk mad er meget mere smagfuld end den, der ofte serveres i Danmark.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • bløddyr,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Ingefær
20 g
Rød chili
⅔ stk
Solo hvidløg
1 stk
Rød peber
⅔ stk
Strimler af oksekød
300 g
Stjerneanis
2 stk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
2 spsk
Østerssauce (Gluten, Soja, Bløddyr, Hvede)
3 spsk
Forårsløg
3 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 775 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

I Kina kommer man ikke salt i risene, da saucen giver hele retten salt. Hvis du synes, så kom ½ tsk salt i vandet.

  1. Kog ris i 3½ dl vand i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
  2. Skræl og skær ingefær i meget tynde skiver. Flæk chilien, fjern kerner og frøvæg og skær chilien i strimler. Hak hvidløg groft. Skær peberfrugt i tern ca. 1 ×1 cm.
  3. Varm olie på en pande eller i en wok. Dup kødet tørt og lynsteg halvdelen ved høj varme 1-2 min. De skal danne stegeskorpe og må ikke væske (så bliver kødet sejt). Tag kødet op og gentag med den anden halvdel kød.
  4. Varm lidt ekstra olie på panden og steg ingefær, chili, hvidløg og peberfrugt. Kom stjerneanis og 1 spsk sukker på og steg det 2-3 min.
  5. Rør sojasauce, østerssauce og ½ dl vand sammen og hæld det på panden. Kom også kødet tilbage på panden og varm det kort igennem.
  6. Skær forårsløgene i skrå skiver og vend dem i retten lige inden servering.