Burger med grillost, pico de gallo og guacamole
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Burger med grillost, pico de gallo og guacamole

Skøn vegetarisk burger med inspiration fra Mexico. En burger hvor hele familien kan være med.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • selleri,
  • byg,
  • hvede,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
½ stk
Koriander
1 drys
Lime
1 stk
Chiliflager
½ tsk
Avocado
1 stk
Mexico mix-krydderi (Selleri)
½ tsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
¼ dl
Grill-ost (Mælk, Laktose)
125 g
Burgerbolle (Æg, Mælk, Byg, Hvede, Rug, Laktose)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 780 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 104 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Bagte kartoffelbåde: Skær kartoflerne i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i lidt olie og og drys med salt. Bag i ovnen i 20-25 min. til de er møre og har fået farve.
  3. Pico de gallo: Skær tomaterne i tern, hak løg fint og koriander groft. Bland alt i en skål sammen med ¼ tsk chili TIP: Du kan selv justere mængden af chili efter hvor stærk du ønsker salsaen, lidt salt og pres saften fra ½ lime over.
  4. Guacamole: Del avocado og fjern sten og skal. Blend avocadoen med saft fra ½ lime, mexicokrydderi og creme frisk med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  5. Skær grillost i 4 skiver. Varm lidt olie op på en pande og steg osten 2-3 min. på hver side til det har fået en pæn gylden farve. Varm bollerne i ovnen.
  6. Smør guacamole på underdelen af bollen, læg osten på og top med pico de gallo og afslut med overbollen. Servér med kartoffelbåde og resten af guacamolen.