Dahl med blomkål og raita
30-40
Vegetar
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Dahl med blomkål og raita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Bagekartoffel
1 stk
Blomkål
1 stykke
Rød chili
¼ stk
Garam masala
½ pose
Hakkede tomater
½ dåse
Røde linser
1 pose
Grøntsagsbouillon
½ pose
Mynte, frisk
½ pakke
Skoleagurk
1 stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Spidskommen
¼ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 552 kcal
  • Fedt 9 g
  • Kulhydrater 88 g
  • Protein 29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Grøntsager: Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skræl og riv ingefær. Skræl kartoffel og skær i tern. Skyl blomkål og del den i små buketter. Hak chili TIP: Fjern kerner og frøvægge, hvis du ikke ønsker retten så stærk. Sæt en gryde over med lidt olie og svits løg og ⅔ af hvidløget. Tilsæt garam masala, ingefær, chili og hakket tomat.
  2. Dahl: Tilsæt garam masala, ingefær, chili, hakket tomat, linser, kartofler, bouillon og 3 dl vand. Bring det hele i kog og lad det koge under låg ca. 20 min. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt.
  3. Blomkål: Tilsæt blomkål og lad det simre med de sidste 10 min. til linser og blomkål er mørt. Smag til med salt og peber.
  4. Raita: Skyl og hak mynte. Skyl agurk, flæk på langs, fjern kernerne og skær i tern. Bland dem med youghurt, resten af hvidløget og spidskommen i en skål. Drys med hakket mynte.
  5. Servér dahl'en med raita.