Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat
45
Vegetar
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat

En vegetarisk version af den græske klassiker, med auberginer, tomater, kartofler og ost.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Aubergine
1 stk
Røde linser
60 g
Mornaysauce (Mælk, Laktose)
2½ dl
Løg
½ stk
Solo hvidløg
¼ stk
Herbes de Provence
1 tsk
Hakkede tomater
400 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Kanelstang
½ stk
Bagekartoffel
1 stk
Revet ost (Mælk, Laktose)
100 g
Salatmix Napolitana
50 g
Cherrytomater
75 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 646 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 73 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 175°C. (Varmluft)
  2. Aubergine: Fjern top og bund af aubergine og skær i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag dem i ca. 20 min.
  3. Kartofler: Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Kog skiverne i en smule vand ca. 10 min.
  4. Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med lidt olie og steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt herb de provence, bouillon, hakket tomat, kanel, linser og 1 dl vand. Kog det hele under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  5. Moussaka: Fordel aubergine i bunden af et ildfast fad og fordel saucen over. Læg kartoflerne i lag ovenpå og hæld mornaysauce på. Drys til slut med revet ost og bag moussaka i ovnen i ca. 15 min. til osten har fået lidt farve.
  6. Tomatalat: Del tomaterne i halve og bland dem i salaten. Kom lidt olivenolie og salt på og servér til moussaka'en.