The Stoemp, Belgisk egnsret - Grove pølser med grov mos
35
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed

The Stoemp, Belgisk egnsret - Grove pølser med grov mos

Retten er en typisk ret fra Bruxelles i Belgien. Retten består af en kartoffelmos som mixes med forskellige grøntsager, i denne version er det gulerødder og spinat. Hertil slagterens store grove pølser af velfærdsgris og en let løgsauce smagt til med sennep. MUMS!

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Gulerod
200 g
Solo hvidløg
⅓ stk
Babyspinat
75 g
Skalotteløg
2 stk
Grov grillpølse
3 stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Muskatnødpulver
½ tsk
Ketchup (Sennep)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 818 kcal
  • Fedt 46 g
  • Kulhydrater 73 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløg. Kog kartofler, gulerødder, hvidløg i vand så det dækker ca. 20 min. til det er helt mørt.
  2. Skyl spinaten. Smelt lidt smør eller olie i en lille gryde og tilføj spinat og lad det simre 1-2 min. Sæt til side til senere.
  3. Pil løgene og hak dem fint. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 2 dl vand.
  4. Steg pølserne ved middel varme i lidt fedtstof på en slip-let pande ca. 12 min. Vend dem jævnligt. Tag dem af panden og hold dem lune. Vask ikke panden.
  5. Varm lidt fedtstof og kom løgene på panden og lad dem stege uden at de tager for meget farve ved middel varme 1-2 min. Tilsæt bouillon og lad simre 3-4 min. Tilsæt sennep og smag til med salt og peber.
  6. Hæld vandet fra kartofler og gulerødder, behold hvidløget i og mos det hele groft. Tilsæt 1 spsk smør eller olie og smag til med muskat, salt og peber. Tilsæt spinaten og vend det hele godt sammen.
  7. Servér de stegte pølser med mos, løgsauce og sennep og ketchup.