25
2 dages holdbarhed
Somun pita med karry-kødfyld og friske grøntsager
Forrygende smag, masser af farver og individuel sammensætning efter smag får du med disse tykke tyrkisk inspirerede somun pitabrød med karrykrydret svinekød og en masse friske grøntsager.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- soja,
- mælk,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olie
- Salt
- Peber
Det skal du bruge
Løg
½ stk
Hakket gris & kalv
300 g
Karry
1 tsk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
2 spsk
Pitabrød
2 stk
Rød peber
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 647 kcal
- Fedt 20 g
- Kulhydrater 71 g
- Protein 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.
- Pil løg og hak det fint. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Lad en dyb pande eller en gryde blive varm ved høj varme. Kom lidt olie på og steg kødet til det har skiftet farve. Tilsæt hakket løg og 1 tsk karry og steg det ca. 3 min.
- Tilsæt sojasauce og skru ned til svag varme. Lad retten koge ca. 10 min. under låg.
- Varm somun pitabrødene i ovnen 4-5 min.
- Skyl grøntsagerne. Fjern kerner fra peberfrugt og skær i strimler. Skær agurk i tynde skiver. Bræk salaten i mindre stykker.
- Tag låget af gryden med kødet og kog videre nogle minutter under omrøring til næsten al væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.
- Halvér pitabrødene og skær en rille med en kniv i hver halvdel, så der er plads til fyld. Lad hver især selv fylde brødene efter smag og behag med grønt og kødfyld. Dryp yoghurt over fyldet.