Ovnstegt kylling på rabarber/løgkompot med agurkesalat
35
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Ovnstegt kylling på rabarber/løgkompot med agurkesalat

Mad i samarbejde med Politikens madredaktør Mette Mølbak for god, nem og hjemmelavet aftensmad. Kylling med rabarberkompot og agurkesalat er en forårsklassiker, her i en udgave hvor den klassiske rabarberkompot har fået et tvist.

Ingredienser

Allergener
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker

Ovnstegt kylling på rabarber/løgkompot

Kartofler
400 g
Rabarber
200 g
Rødløg
1 stk
Rød balsamico (Svovldioxid)
1 spsk
Kyllingeoverlår
700 g
Agurk
½ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1½ spsk
Bredbladet persille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 949 kcal
  • Fedt 50 g
  • Kulhydrater 53 g
  • Protein 73 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  2. Kog kartoflerne i en gryde med vand, der lige dækker i 10 min. Sluk og lad kartoflerne trække færdige på eftervarmen. Tjek efter 10 min. om de er møre.
  3. Vask rabarberne, snit enderne af og skær stænglerne i stykker af ca. 5 cm. Er de meget tykke så del dem også på langs.
  4. Pil løg og skær i smalle både. Kom rabarber og løg i et smurt ovnfast fad, hvor der er også er plads til kyllingestykkerne. Pisk 2 spsk olie, 1 spsk balsamico og 1 spsk sukker sammen, hæld det over rabarberblandingen og vend rundt.
  5. Kom kyllingen ovenpå rabarberblandingen. Dryp lidt olie på kyllingen og krydr med salt og peber. Kom fadet i ovnen ca. 30 min til kyllingen er gennemstegt.
  6. Skyl agurk og skær i tynde skiver. Pisk hvidvineddike, ½ spsk vand og 1 spsk sukker sammen i en skål og krydr med salt og peber. Tilsæt agurk og vend godt rundt. Lad det stå til servering, men vend i det et par gange undervejs.
  7. Skyl, tør og hak persillen groft. Drys den over kylling-rabarber fadet og servér med kogte kartofler og agurkesalat.