Spansk mandelkylling med sofrito og paprikakartofler
40
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Spansk mandelkylling med sofrito og paprikakartofler

De salte røgede mandler giver kyllingen en helt fantastisk skøn og fyldig smag, og den spanskinspirerede sofrito tomatsauce og de paprikakrydrede kartofler klæder kyllingen rigtig godt.

Ingredienser

Allergener
  • Nødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
3 stk
Paprika
2 tsk
Bredbladet persille
1 drys
Ristede mandler med røget smag (Nødder)
30 g
Kyllingebryst
2 stk
Rødløg
1 stk
Rød peber
1 stk
Hakkede tomater
200 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 748 kcal
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 102 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C.
  2. Skær kartoflerne i grove tern. Vend godt med olie, 1 tsk paprika, salt og peber. Læg dem i et stort ovnfast fad eller en bradepande beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 25 min. Vend lidt rundt undervejs, så kartoflerne ikke brænder fast.
  3. Skyl og hak persillen. Hak mandlerne fint. Bland mandler med 1 tsk paprika og hakket persille (gem lidt persille til drys). Kom i en plastpose og vend kyllingen godt i blandingen.
  4. Brun kyllingen på en pande på begge sider i lidt olie, til den er gylden. Læg ved kartoflerne og steg med i ovnen de sidste 15 min.
  5. Sofrito: Pil og hak løg. Steg i lidt olie uden at det tager farve. Skær peberfrugt i tern og steg med 2-3 min. ved jævn varme. Tilsæt hakket tomat og ¼ dl vand. Lad simre 8-10 min. uden låg. Smag til med salt og peber.
  6. Servér sofritoen til kyllingen sammen med paprikakartofler drysset med persille.