Meatball pizza med squash
25
2 dages holdbarhed

Meatball pizza med squash

Lækker amerikansk inspireret pizza med kødboller med fennikelfrø, squash, tomatsauce og ost på en god fuldkornsbund.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Mel

Det skal du bruge

Pizzadej fuldkorn
400 g
Fennikelfrø
½ tsk
Hakket gris & kalv
300 g
Basilikum
1 drys
Skalotteløg
½ stk
Squash
½ stk
Revet ost (Mælk, Laktose)
100 g
Solo hvidløg
½ stk
Pizza-sauce
1 dl
Oregano
1½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1002 kcal
  • Fedt 32 g
  • Kulhydrater 114 g
  • Protein 65 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.

  1. Først: Tag dejen ud af køleskabet ca. ½ time før, hvis du har tid. Tænd ovnen på 220ﹾC varmluft og lad pladerne blive varme i ovnen. Del dejen i 2 eller lav én stor pizza. Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord og læg den på et stykke bagepapir.
  2. Fennikelfrø: Knus fennikelfrø i en morter eller på et spækbræt med en kniv. 
  3. Kødboller: Pil og riv hvidløg fint. Bland halvdelen (gem resten til senere) med kødet, fennikelfrø, salt og peber. Rør farsen godt sammen til den samler sig og bliver fast. Form kødboller på størrelse med en 10 krone og sæt til side.
  4. Squash: Skyl squash og pil løg, riv begge dele groft på rivejernet, pres evt. lidt væde fra squashen. Hak basilikum groft og bland det med squash, løg og resten af hvidløget. Smag til med lidt salt og peber.
  5. Pizza: Smør først tomatsauce på bundene og fordel squash-blandingen ovenpå. Kom ost på og til sidst kødbollerne. Drys med oregano og dryp lidt olivenolie over pizzaerne.
  6. Bag: Læg pizzaerne over på de varme bageplader og bag dem i ovnen i ca. 10-13 min. til osten er smeltet og dejen er gennembagt.