Fiskesuppe med appelsin, fennikel og aioli
30-40
Laktosefri
3 dages holdbarhed

Fiskesuppe med appelsin, fennikel og aioli

Fiskesuppe med tomat, fennikel, appelsin og timian. Serveret med brød og aioli.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Gulerod
2 stk
Fennikel
½ stk
Løg
½ stk
Citron
½ stk
Torskefilet (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Hvidløg
1 fed
Grøntsagsbouillon
½ pose
Hakkede tomater
½ dåse
Tomatpuré
1 spsk
Timian, frisk
1 drys
Honning
1 tsk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ tsk
Appelsin
1 stk
Foccacia brød (Gluten, Hvede)
1 stk
Aioli (Æg)
1 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 890 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 118 g
  • Protein 41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Kog kartofler i letsaltet vand ca. 20 min. til de er møre og slipper, når du stikker i dem.
  2. Skræl imens gulerødder og skær i skiver sammen med fennikel. Skræl løg og hak fint. Riv citronskal så fint som muligt og pres saften af halvdelen. Skær fisken i mindre bidder ca. 3x3 cm. Krydr dem med salt og peber.
  3. Varm en gryde op med lidt olie. Steg fennikel, løg, gulerødder og presset hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hakket tomat, 2 dl vand, bouillon, tomatpuré, timian og honning. Kog stille og roligt under låg i ca. 8 min.
  4. Læg fiskestykkerne i gryden sammen med citronskal og -saft og rør forsigtigt rundt. Kog videre i 3-4 min. til fisken er tilberedt. Smag til med salt og lidt appelsinsaft.
  5. Varm brødene et par min. på brødristeren.
  6. Skær resten af citronen i både. Servér fiskesuppen med kartofler, aioli og citronbåde.