Kylling på aubergine-tomat bund med ajvar-hummus
25-35
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Kylling på aubergine-tomat bund med ajvar-hummus

Mellemøstlig inspireret ret med ajvarhummus og bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • sennep,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Løg
1 stk
Aubergine
1 stk
Tomat
2 stk
Fennikel/peber mix (Sennep)
½ pakke
Kyllingebryst
280 g
Chiliflager
⅓ pose
Timian
1 pose
Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Kikærter
½ dåse
Ajvar
1 pakke
Mynte, frisk
½ pakke
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 678 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 80 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Aubergine-tomat bund: Pil løg og skær i skiver. Skyl og tør aubergine og tomater. Skær aubergine i ca. ½ cm tynde skiver og tomater i grove tern. Læg det hele i et ovnfast fad og krydr med fennikel/peber mix.
  3. Del hvert kyllingebryst i 3 stykker og læg dem ovenpå grøntsagerne. Krydr med chili, timian, salt og peber og dryp med olivenolie. Steg kylling og grønsager i ovnen ca. 20 min. Tjek at kyllingen er gennemstegt.
  4. Sæt en gryde med 2½ dl vand, bulgur og ½ tsk salt over. Bring i kog og kog 12 min. under låg. Sluk og lad stå til resten af retten er klar.
  5. Ajvar-hummus: Hæld væden fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Blend ajvar, kikærter og mynte med en stavblender og smag til med citronsaft og lidt salt.
  6. Servér kylling-grøntsagsblandingen med ajvar-humus og bulgur.