Marokkansk tagine
30-40
Mad til 2 dage
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Marokkansk tagine

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion marokkansk tagine, som er en traditionel sammenkogt ret med kød og grøntsager i en krydret sauce. Den serveres med grove ris dag 1 og med couscous dag 2. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Fuldkornsris
135 g
Grønne bønner
1 pakke
Rødløg
1 stk
Rød peber
2 stk
Hvidløg
3 fed
Kyllingebryst
560 g
Ras el hanout
1+½ spsk
Hakkede tomater
2 dåse
Koriander, frisk
½ pose
Hønsebouillon
1 pose
Rosiner
1 pose
Couscous (Gluten, Hvede)
125 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 571 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 73 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Vær opmærksom på at nogle ingredienser også skal bruges på 2. dagen

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Skyl grøntsagerne. Skær bønnerne i stykker på 2½ cm. Skær løg i både og peberfrugter i tern på 2½ cm. Pil og pres hvidløg.
  3. Skær kyllingen i tern ca. 2x2x cm.
  4. Varm 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sautér/brun kødet i ca. 3 min. ad 2-3 omgange. Drys med salt og peber.
  5. Tilsæt bønner, løg, peberfrugt, hvidløg, 1 spsk krydderi og hakkede tomater under omrøring. Bring retten i kog og lad den simre under låg i ca. 12 min.
  6. Skyl og tør koriander. Servér tagine med kogte ris og drys korianderblade på toppen.
  7. DAG 2: Hæld resten af taginen i en gryde og varm den godt igennem ca. 12 min. Opløs bouillon i 3 dl kogende vand. Tilsæt krydderi, rosiner og couscous, rør rundt og lad trække i 5 min. under låg. Rør igennem med en gaffel og servér til resten af taginen.