Lammeculotte med kartoffelkompot og salat af spidskål, kørvel og spinat
50
4 dages holdbarhed

Lammeculotte med kartoffelkompot og salat af spidskål, kørvel og spinat

Flot gæsteret eller ren weekend-forkælelse? Retten er udviklet med afsæt i Det Ny Nordiske Køkken. Lammeculotterne serveres med skysauce, kartoffelkompot og en sprød smagfuld salat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Lammeculotte
300 g
Timian, frisk
1 drys
Solo hvidløg
⅓ stk
Fond, lam
1 tsk
Skalotteløg
1 stk
Rød balsamico (Svovldioxid)
1 spsk
Honning
2 tsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 spsk
Kartofler
400 g
Citron
½ stk
Høvlet peberod (Svovldioxid)
2 tsk
Bredbladet persille
1 drys
Spidskål
⅓ stk
Babyspinat
50 g
Kørvel
1 drys
Forårsløg
1 stk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Grov sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 717 kcal
  • Fedt 37 g
  • Kulhydrater 60 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Lammeculotte og skysauce: Tænd ovnen på 180 grader. Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande - start med fedtsiden. Pil og knus hvidløg.
  2. Læg culotten i et ildfast fad. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber. Steg culotten i ovnen 12-14 min. så den er svagt rød i midten. Lad hvile tildækket i ca 5-10 min. Gem stegesaften til saucen.
  3. Pil skalotteløg og hak fint. Steg i smør uden det bruner ved svag varm. Tilsæt balsamico vineddike og kog ned til det halve. Tilsæt 2 dl vand, 1 tsk lammefond, stegesaft og honning og kog ind til ¾ mængde. Smag til med salt og peber. Tilpas evt. konsistensen med lidt saucejævner.
  4. Kartoffelkompot: Kog kartoflerne møre i ca. 12 min. Lad trække i 5 min. Hæld vandet fra og køl af ca. 2 min.
  5. Riv citronskal. Skyl og hak persille. Hak peberrod. Mos kartoflerne groft. Vend med 1 spsk smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber. 
  6. Salat: Skyl spinat. Snit spidskål meget fint. Pluk kørvel groft. Kom spinat, kål og kørvel i koldt vand.
  7. Skær forårsløg i fine skiver. Bland 1 tsk æbleeddike, ½ tsk sennep, 1 spsk olie, ½ tsk sukker og forårsløg sammen. Smag til med salt og peber.
  8. Sigt vandet fra det grønne og tør det, evt. i en salat slynge. Vend grønsagerne med dressingen.
  9. Skær lammeculotten i tynde skiver og servér med salat og kartoffelkompot, drys med hakket persille ved servering.