MAD TIL 2 DAGE: Classic chili con carne med ris og creme frisk
35
Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Classic chili con carne med ris og creme frisk

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af chili con carne classic. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
1½ stk
Solo hvidløg
⅔ stk
Rød chili
1 stk
Basmatiris
400 g
Gulerod
350 g
Hakket oksekød
600 g
Mexico mix-krydderi (Selleri)
1 spsk
Hakkede tomater
400 g
Chilibønner
400 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 810 kcal
  • Fedt 21 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løgene og hvidløget og hak det fint. Skyl og hak chili fint TIP: Fjern frøvægge og frø hvis du ikke vil have det for stærkt.
  2. Kog ris under låg i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt. Skru ned til svag varme, når vandet koger og kog i 12 min. Sluk og lad dem hvile til resten af retten er færdig.
  3. Skræl 350 g gulerødder og skær dem i små, mundrette tern.
  4. Lad lidt olie blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, chili og mexico krydderi og steg i yderligere 2 min.
  5. Kom gulerødder, hakkede tomater og chilibønner inkl. lage i gryden med kødet. Tilsæt 1 tsk salt og lad retten koge under låg ved middel varme i 16 min. Rør af og til. Smag til med salt og peber. Servér rygende varm med ris og creme frisk. Sæt halvdelen af chilien på køl til næste dag.
  6. DAG 2: Hæld chilien i en gryde og varm den godt igennem ca. 12 min. Kog en kedel vand og hæld over risene og lad trække 2 min. så de er varme. Hæld vandet fra i en sigte og servér dem til chilien med resten af creme frisken TIP: Du kan også blande ris og chili og varme det sammen.