Texmex fajitas
20
4 dages holdbarhed

Texmex fajitas

Fajita'en blev opfundet i 1950'erne i Texas af Mexikanske cowboys. Strimlet kød – her kalkun - steges med peberfugt og løg i en spicy sauce og spises som fyld i en tortilla med salat og creme frisk.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Rød peber
½ stk
Gul peber
½ stk
Rødløg
½ stk
Kalkunstrimler
275 g
Mexico mix-krydderi (Selleri)
1 spsk
Hakkede tomater
200 g
Fuldkornstortilla (Gluten, Hvede)
4 stk
Hjertesalat
½ stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 663 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 78 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skyl og tør peberfrugter, fjern kerner og skær den i tynde strimler på ca. ½ cm. Tænd ovnen på 200 grader til tortillas. TIP: De kan også lunes senere i microovn se pkt. 4.
  2. Pil løget, halvér det på langs og skær det halve i tynde skiver.
  3. Varm olie i en sautérpande eller wok og tilsæt kød, grøntsager og Mexico-krydderi på én gang. Sautér det hele i ca. 4 min. og tilsæt 200 g hakkede tomater. Smag til med salt og peber og bring retten i kog. Lad den simre under låg i ca. 8 min.
  4. I mellemtiden pakkes 4 tortillas ind i alufolie og varmes i ca. 8 min. i ovnen TIP: Du kan i stedet varme dem i microovnen uden alufolie 20 sek. pr. stk lige inden servering.
  5. Skyl salaten og skær den i strimler. Fordel salat, kødblanding og creme frisk på tortillaerne. Rul hver tortilla sammen om kødblandingen og servér, eller lad hver især selv rulle deres fajitas.