Falafel i pitabrød med salat
35
Vegetar
2 dages holdbarhed

Falafel i pitabrød med salat

En falafel med et twist

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sesamfrø

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Olie

Det skal du bruge

Kikærter
240 g
Kruspersille
1 drys
Solo hvidløg
⅔ stk
Ras el hanout
1 spsk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pose
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Cherrytomater
125 g
Rødløg
½ stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
4 spsk
Dild
1 drys
Pitabrød
4 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 790 kcal
  • Fedt 13 g
  • Kulhydrater 135 g
  • Protein 34 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Falafel: Hæld væden fra kikærterne og kom 240 g i en blender. Skyl, tør og hak persille. Pil og pres ⅔ hvidløg. Tilsæt hvidløg, persille, 1 spsk krydderi, salt og 2 spsk mel til kikærterne. Blend kikærteblandingen til en jævn, grov masse. Form små, flade bøffer af massen. Tilsæt lidt vand, hvis den er for fast.
  2. Hæld sesamfrø i en dyb tallerken og vend bøfferne i deri. Steg sprøde og gyldne i olie på en pande.
  3. Salat: Skyl og tør salat, agurk og tomater. Riv salat i grove stykker og læg på et fad. Halvér tomaterne. Del agurk, og skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til senere). Pil løg, halvér og skær den ene halvdel i tynde ringe. Fordel tomat, agurk og løg på salaten.
  4. Agurkedressing: Skær den anden halve agurk over på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken ud i små tern. Bland agurketern, 4 spsk græsk yoghurt og fintklippet dild, smag til med salt og peber.
  5. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren. Fyld salat og falafel i et pitabrød og servér agurkedressingen til.