Kyllingegryde a la Marokko med bulgur og appelsingulerødder
30
5 dages holdbarhed

Kyllingegryde a la Marokko med bulgur og appelsingulerødder

Selv om kyllingegryden er marokkansk inspireret, er den hverken stærk eller for krydret, bare lige tilpas. Appelsin giver et frisk pift og bulguren mætter godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
⅔ stk
Solo hvidløg
½ stk
Kyllingeinderfilet
300 g
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Kanelstang
1 stk
Spidskommen
1 tsk
Stødt koriander
1 tsk
Abrikos i tern
50 g
Madlavningsfløde (Laktose)
1 dl
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Appelsin
½ stk
Gulerod
200 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 727 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 90 g
  • Protein 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Brun kyllingestykkerne på alle sider i lidt olie i en gryde eller en sautérpande. Tag kyllingen op og læg på en tallerken. Kog 2 dl vand til bouillon og opløs ½ terning i vandet.
  2. Kom lidt mere olie i gryden/sautérpanden, skru ned til middelvarme og steg løg og hvidløg uden det bliver brunt. Tilsæt 1 kanelstang, 1 tsk spidskommen og 1 tsk koriander.
  3. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon og abrikoser. Lad retten simre ved svag varme i 12 min. Tilsæt fløde efter 6 min.
  4. Hæld 175 g bulgur i en ny gryde med 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt og kog 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til retten er klar til servering. Hæld evt. overskydende vand fra.
  5. Skær skrællen af halvdelen af appelsinen med en skarp kniv eller en kartoffelskræller, skær skrællen i tynde strimler. Læg strimler og saft fra ½ appelsin i en lille gryde og kog op.
  6. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem i appelsinsaften og kog dem 4 min. Hæld saften fra gulerødderne over i gryden med kylling og rør rundt.
  7. Krydr kyllingen med salt og peber og servér med bulgur og appelsinkogte gulerødder.