30-40
5 dages holdbarhed
Hakkebøf med stegt spidskål, kartoffelmos og tyttebær
En klassiker med et nordisk twist.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- mælk,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Sukker
- Peber
- Smør
- Olie
Det skal du bruge
Bagekartoffel
2 stk
Rasp (Gluten, Hvede)
½ pose
Letmælk (Mælk, Laktose)
½+½ dl
Hakket oksekød
300 g
Løg
1 stk
Spidskål
½ stk
Timian
½ pose
Tyttebærsyltetøj
1 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 643 kcal
- Fedt 22 g
- Kulhydrater 70 g
- Protein 41 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Tænd ovnen og varm op til 175°C.
- Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
- Fars: Bland rasp og halvdelen af mælken i en skål og lad stå i 1 min. Kom oksekød, salt og peber i og rør det godt sammen.
- Hakkebøffer: Varm en stegepande op med lidt olie. Form 1 bøf pr. person af farsen og brun dem af ved høj varme på begge sider. Kom dem i et ovnfast fad og bag dem 10-14 min. til de er gennemstegte (kernetemperatur 75°C).
- Stegt spidskål: Pil løg og skær i skiver. Tag yderbladene af spidskålet og skær det i tynde strimler. Varm lidt mere olie op på panden. Steg løg og spidskål i 2-3 min. Krydr med timian, lidt sukker og salt. Steg videre i nogle min. til kålen er mør. Læg det i fadet sammen med bøfferne.
- Kartoffelmos: Varm mælk og ½ spsk smør i en kasserolle. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
- Servér hakkebøfferne med spidskål, kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.