Stegt kyllingebryst med græsk salat, stegte kartofler og tzatziki
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Stegt kyllingebryst med græsk salat

stegte kartofler og tzatziki
4.05 (303)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Kartofler
400 g
Skoleagurk
1 stk
Græsk yoghurt
1 dl
(Mælk, Laktose)
Hvidløg
1 fed
Kyllingebryst
280 g
Tomat
1 stk
Hvidvinseddike
½ pose
(Svovldioxid)
Skalotteløg
½ stk
Salatost i kryddermarinade
50 g
(Mælk, Laktose)
Oliven
1 pakke
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 688 kcal
  • Fedt: 39 g
  • Kulhydrater: 39 g
  • Protein: 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
 Del kartoflerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend med 1 spsk olivenolie og krydr salt og peber. Mix det hele godt sammen og fordel kartoflerne i et jævnt lag. Bag i ovnen ca. 25 min til de er møre og gyldne. Vend lidt i dem undervejs.
 Riv agurken groft. Pres let vandet ud af den og læg den i en skål. Bland med yoghurt, ½ tsk olivenolie, presset hvidløg og tilsmag med salt og peber.
 Krydr kyllingen med salt og peber. Varm en stegepande op med lidt olie. Steg kyllingebrysterne ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Læg dem ind til kartoflerne i ca. 8 min. til de er gennemstegte.
 Skær tomater i skiver. Skræl skalotteløg og skær i skiver. Læg begge dele i en skål og kom salatost og oliven hen over. Bland hvidvinseddike med ½ spsk marinade fra osten (eller olivenolie) og salt og peber. Hæld over tomatsalaten.
Servér stegt kylling med ovnbagte kartofler, tzatziki og græsk salat.
Håber maden smager!