Köfte af okse med tomatbulgur og bagt peberfrugtsauce
25-35
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Köfte af okse med tomatbulgur og bagt peberfrugtsauce

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Løg
1½ stk
Rød peber
1 stk
Hvidløg
½+1+½ fed
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebouillon
½ pose
Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Hakket oksekød
300 g
Spidskommen
1½ tsk
Paprika
¾ tsk
Rasp (Hvede)
1 spsk
Tomat
1 stk
Salatmix Napolitana
50 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1½-1½ tsk
Honning
¾+¾ tsk
Sambal oelek
¼ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 704 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 75 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Bagte grøntsager: Skræl løg. Skær peberfrugt og ½ løg i grove både. Kom det på en bageplade med bagepapir, vend med lidt olivenolie og fordel dem på pladen. Bag i ovnen ca. 18 min. Sæt gerne grill på ovnen de sidste min. hvis det ikke har fået farve.
  3. Tomatbulgur: Hak ½ løg fint. Varm lidt olie op i en kasserolle. Kom løg, ½ presset hvidløg og halvdelen af tomatpuréen i og steg det i 3 min. ved middel varme. Tilsæt bouillon og 2½ dl vand og kog det op. Hæld bulgur i og lad det simre i ca. 12 min. med låg på.
  4. Köfte: Riv ½ løg groft på et rivejern. Bland det med oksekødet, 1 presset hvidløg, spidskommen, paprika, rasp, tomatpuré og 1 spsk vand. Rør det hele godt sammen og form 2 aflange bøffer pr. person. Varm en stegepande op med lidt olie og steg dem ca. 4 min. på hver side.
  5. Salat: Skyl tomat og skær i tern. Kom i en skål sammen med salatblandingen. Pisk halvdelen af vineddike og honning med ½ spsk olivenolie til en dressing og bland i salaten.
  6. Peberfrugtsauce: Blend de bagte grøntsager i en minihakker eller med stavblender sammen med ½ spsk olivenolie, hvidvinseddike, honning, sambal oelek og hvidløg. Smag til med salt og peber.
  7. Servér köfte med peberfrugtsauce, tomatbulgur og salat.