Satayspyd med peanutbuttersauce og ris

Satayspyd med peanutbuttersauce og ris

35 min882 kcal pr. portion Holder 5 dage
En klassisk ret fra det asiatiske køkken med marineret kylling serveret på spyd med hvide ris, sauce, melon og broccoli, der serveres hver for sig, som mange børn kan lide det. Perfekt til mad til en ekstra dag.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

dl kokosmælk
1 tsk karry
spsk fiskesauce
1 spsk peanutbutter
½ spsk stk citron
300 g kyllingeinderfilet
200 g ris hvide
stk broccoli
6 stk træspyd
½ stk melon

Du skal selv have

salt, sukker

Fremgangsmåde

1
Rør kokosmælk, peanutbutter, sukker, citronsaft, karry og fiskesauce sammen i en halvstor skål - se mængderne ovenfor. Vend kødet heri, stil det i køleskabet og lad det trække 10 min.
2
Fyld 3½ dl vand i en gryde og kom ris og 1 tsk salt i og læg låg på. Når risene koger, skrues ned til lav varme og risene koger 12 min. under låg. Sluk derpå for varmen og lad risene stå med låg på, til resten af retten er færdig.
3
Tænd ovnen på 225 grader. Skyl broccoli og skær den ud i små buketter, kom dem i en gryde med en smule vand og drys med ½ tsk salt.
4
Sæt kødet på spyddene. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Steg dem øverst i ovnen i ca. 10 min. til kødet er netop gennemstegt.
5
Kog resten af marinaden ned i en gryde 3-4 min. under omrøring. 
6
Damp broccolien i 2 min. under låg. 
7
Skær melon i både. Server saucen til spyddene med ris, broccoli og melon til.
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3692 kJ/ 882 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
23.97 g
heraf mættede fedtsyrer
15.17 g
Kulhydrat
110.09 g
heraf sukkerarter
30.5 g
Protein
56.56 g
Salt
8.98 g
Kostfibre
7.8 g

Allergener

Fisk
Jordnødder
Nødder

Andre retter du måske kan lide