Klassisk biksemad med spejlæg og rødbede

Klassisk biksemad med spejlæg og rødbede

20 min716 kcal pr. portion Holder 4 dage
En god gammel klassiker dog her i en rigtig dejlig og nem udgave. Kødet er blevet sousvided, så det er dejlig mørt og hurtigt at tilberede. Anrettes med spejlæg, rødbeder og rugbrød og så er der serveret.
3.50
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

275 g oksesteg af tykkam
1 stk løg
680 g kartofler på glas
2 stk æg
2 spsk worcestershiresauce
2 skiver rugbrød
1 drys kruspersille
100 g rødbeder i tern

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Skær kødet i mindre tern (1½ x 1½ cm). Pil løg og skær det i små tern.
2
Hæld væden fra kartoflerne, skyl dem kort i koldt vand og tør dem.
3
Varm smør eller olie på en pande, gerne slip-let. Steg løgene ved middel varme til de er bløde og klare ca. 2 min.
4
Kom kartoflerne på panden og steg dem med så de får lidt stegeskorpe ca. 4 min., skru evt. lidt op for varmen, men pas på løgene ikke branker.
5
Tilsæt kødet og steg videre 4 min. så det hele er gennemvarmt. Varm imens en anden pande op med lidt smør eller olie og slå æggene ud på panden og steg dem. TIP: Du kan evt. vende dem, når de er blevet faste og stege dem let på den anden side også.
6
Vend 2 spsk. worcestershire/engelsk sauce i biksemaden og krydr med salt og peber. Skru ned og lad stå til æggene er gennemstegte. Rist rugbrødet.
7
Skyl, tør og hak persillen.
8
Læg spejlæggene ovenpå biksemaden, drys med persille og servér med rødbede og ristet rugbrød.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2997 kJ/ 716 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
30.88 g
heraf mættede fedtsyrer
10.11 g
Kulhydrat
67.39 g
heraf sukkerarter
14.31 g
Protein
42.19 g
Salt
4.75 g
Kostfibre
7.35 g

Allergener

Æg
Gluten
Sennep

Andre retter du måske kan lide