Persillefyldt mørbrad med flødesauce
35-45
5 dages holdbarhed

Persillefyldt mørbrad med flødesauce

En skøn og velsmagende ret med svinemørbrad og 'mormorsalat' lige som du kender den. Det bringer minder og er skønt både til hverdag og weekend.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Sukker

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Svinemørbrad
300 g
Kruspersille
½ pakke
Tandstikker
4 stk
Grøntsagsbouillon
½ pose
Piskefløde (Mælk, Laktose)
¼+¼ dl
Citron
⅓ stk
Hjertesalat
1 stk
Tyttebærsyltetøj
1 pakke
Kulør
½ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 552 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartofler ca. 15 min. i letsaltet vand. Skyl persille og dup den tør.
  2. Afpuds mørbraden. Skær et dybt hul ind i den ene side af mørbraden med en skarp kniv. Skub persillen ind med skaftet af en grydeske. Krydr med salt og peber. Luk mørbraden sammen om persillen med tandstikkerne.
  3. Opløs bouillon i 1 dl kogende vand. Lad 10 g smør eller margarine blive gyldent i en gryde. Brun mørbraden på alle sider ca. 2 min. i alt. Hæld bouillon ved og kog under låg ved svag varme 7-8 min. Vend og steg i endnu 7-8 min. TIP: Hvis gryden er ved at koge tør tilsættes lidt ekstra vand.
  4. Tag mørbraden op, pak den i stanniol og lad den hvile. Hæld ¼ dl fløde i gryden og lad det koge lidt ind uden låg. Smag til med salt og peber. Kom kulør i efter hvor brun du vil have saucen. 
  5. Dressing: Kom 1 spsk citronsaft i ¼ dl fløde. Lad det stå lidt til fløden bliver tyk. Tilsæt 1 spsk sukker. Skyl og tør salaten. Vend salaten i dressingen.
  6. Skær kødet i skiver og servér med kartofler, flødesauce, salat og tyttebær.