Pizza med søde kartofler, chorizo og mango
30
3 dages holdbarhed

Pizza med søde kartofler, chorizo og mango

Gorm Wisweh, den kendte kok fra TV, har kreeret en eksotisk pizza med inspiration fra Afrika med søde kartofler, chorizo og en frisk mangotopping – anderledes og velsmagende.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie

Det skal du bruge

Pizzadej
400 g
Søde kartofler
175 g
Frisk mozzarella (Mælk, Laktose)
100 g
Chorizo-pølse (Laktose)
70 g
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 spsk
Forårsløg
1 stk
Rucola salat
20 g
Salvie, frisk
1 drys
Mango
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 930 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 135 g
  • Protein 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.

  1. Tag pizzadejen ud af køleskabet ½ time før, hvis der er tid. Drys lidt mel på køkkenbordet, del dejen i 2 og rul dejen tyndt ud til hver sin pizza. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 220 grader over-under varme.
  2. Skræl kartoffel og skær tyndt, gerne på et mandolinjern og skyl skiverne igennem i en skål koldt vand, afdryp og tør. Pluk 100 g mozzarella ud over bundene.
  3. Læg kartoflerne tæt op ad hinanden, dæk hele pizzaen på nær 1-2 cm i kanten. Halvér 70 g chorizoskiver, læg dem på og dryp ca. 1 spsk yoghurt på i små toppe hist og her. Dryp til sidst med lidt olivenolie
  4. Bag pizzaerne i 10-12 min til skorpen bliver gylden. Byt rundt på dem halvvejs.
  5. Skyl og snit forårsløg fint. Skyl og hak rucola og salvie groft. Skræl ½ mango og skær i små tern. Du kan se hvordan på https://www.retnemt.dk/info-tips.htm.
  6. Vend mango, forårsløg, salvie og rucola sammen, og top pizzaen med den, når den er færdigbagt. Læg evt. salaten på midten af pizzaen efter den er skåret, så man selv kan vælge om man vil have en bid med eller uden den friske topping.