Persillefyldt mørbrad med flødesauce
40
4 dages holdbarhed

Persillefyldt mørbrad med flødesauce

En skøn og velsmagende ret med svinemørbrad og 'mormorsalat' lige som du kender den. Det bringer minder og er skønt både til hverdag og weekend.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Sukker

Det skal du bruge

Kartofler
500 g
Kruspersille
1 drys
Svinemørbrad
300 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ terning
Madlavningsfløde (Laktose)
½ dl
Citron
⅓ stk
Salat
⅓ stk
Æblegelé
4 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 514 kcal
  • Fedt 12 g
  • Kulhydrater 62 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartofler ca 15 min. i letsaltet vand. Skyl persille og dup den tør.
  2. Afpuds mørbrad og dup tør med køkkenrulle. Skær et dybt hul ind i den ene side af mørbraden med en skarp kniv, skub persillen ind med skaftet af en grydeske. Krydr med salt og peber. Luk mørbraden sammen om persillen med tandstikkerne.
  3. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 1 dl vand. Lad 10 g smør eller margarine blive gyldent i en gryde. Brun mørbraden på alle sider ca. 2 min. i alt. Hæld bouillon ved, kog under låg ved svag varme 7-8 min. Vend og steg i endnu 7-8 min.
  4. Tag mørbraden op, pak den i stanniol. Hæld ¼ dl fløde i gryden og lad det koge lidt ind uden låg. Smag til med salt og peber.
  5. Dressing: Kom 1 spsk citronsaft i ¼ dl fløde. Lad det stå lidt til fløden bliver tyk. Tilsæt 1 spsk sukker. Skyl og tør salaten. Vend salaten i dressingen.
  6. Skær kødet i skiver og servér med kartofler, flødesauce, salat og gelé.