Hvid fisk dampet med savoykål og peberrodscreme
40
2 dages holdbarhed

Hvid fisk dampet med savoykål og peberrodscreme

Det nye nordiske køkken kan her nydes i form af lækker hvis fisk af torskefamilien på savoykål, serveret med peberrodscreme og kogte kartofler. Her er masser af gode danske og nordiske råvarer i en flot og sund ret.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Porre
½ stk
Kartofler
500 g
Bacon
2 skiver
Løg
½ stk
Savoykål
¼ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Timian, frisk
1 drys
Kulmulefilet uden skind (Fisk)
275 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
½ dl
Høvlet peberrod (Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 536 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 54 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Fisk skal opbevares ved 2 gr. Frys den ned hvis du ikke tilbereder den senest dagen efter levering.

  1. Skyl ½ porre grundigt, snit fint. Skræl og hak 50-75 g af kartoflerne fint.
  2. Svits kartofler og porre i 1 spsk. olie, uden de tager farve. Tilsæt 1½ dl vand, og kog 15 min. under låg.
  3. Skær 2 skiver bacon i tern, og svits den i en bred gryde. Kog resten af kartoflerne i en tredje gryde med letsaltet vand ca. 15 min.
  4. Pil og hak ½ løg, skyl kål og snit fint. Tilsæt løg og kål til baconen, og svits med i 4-5 min. ved høj varme. Tilsæt ½ spsk. vineddike, ½ dl hvidvin, timian, salt og peber. Kog op og rør grundigt rundt.
  5. Skær fisken i 2 pæne stykker, læg dem ovenpå kålen. Skru ned til jævn varme, og læg låg på gryden. Damp kål og fisk i 10 min.
  6. Blend kartoffel-porre blandingen med kogevandet til en blank og ensartet sauce. Tilsæt ½ dl creme frisk og 1 spsk. peberrod, og blend igen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge efter at creme frisk er tilsat.
  7. Servér fisken med den dampede kål, peberrodscreme og kogte kartofler.